Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofteruds dødsfall

Blinkfestivalen med markering for Skofterud

Langrennseliten samles under Blinkfestivalen på onsdag.

MARKERING: Det vil bli en markering for Vibeke Skofterud under årets Blinkfestival.
MARKERING: Det vil bli en markering for Vibeke Skofterud under årets Blinkfestival. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til uka samles hele langrennseliten til den årlige Blinkfestivalen. Langrennsarrangementet varer fra 1-4. august, og alle de beste damene og herrene stiller til start.

Festivalen kommer bare dager etter Vibeke Skofteruds tragiske dødsfall. Hun var sentral i langrennsmiljøet i en årrekke, og har betydd mye for flere av dagens utøvere.

Hendelsen har naturlig nok gått hardt innpå en rekke av langrennsutøverne, men foreløpig har det ikke kommet noen kanselleringer.

- Dette er først og fremst tragisk for Vibeke og hennes familie. Det er ingen av utøverne som har meldt avbud så vidt jeg vet om, sier daglig leder, Odd Langhelle, til Dagbladet.

Markering

Skofterud var på vei fra Arendal sentrum til hytta på Tromøy da ulykken inntraff. Hun ble meldt savnet av kjæresten Marit Stenshorne klokka 01 natt til søndag. Klokka 11.30 ble hun funnet på en holme på øya St. Helena i Hovekilen. Hun ble erklært død på stedet av lege fra luftambulanse.

Etter hennes bortgang ønsket Blinkfestivalen å minnes hennes død.

- Vi har kommet fram til en markering etter samtaler med skiforbundet. Det blir ett minutts stillhet, forteller Langhelle.

- Jeg tror det blir en fin markering, og så får jeg håpe at den blir verdsatt, legger han til.

Blinkfestivalen sendes på NRKs kanaler.

Venninnene minnes Skofterud

Etter at nyheten om Skofteruds dødsfall først ble kjent har meldingene strømmet på fra fjernt og nært. Hun har gått på landslag med flere tidligere og nåværende langrennsprofiler, og blant dem som minnes Skofterud, er Marit Bjørgen:

- Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden, skriver Bjørgen.

Hun fortsetter:

- Det var aldri kjedelig rundt Vibeke og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle. Vi har opplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred, skriver hun i en pressemelding fra Skiforbundet.

Også Therese Johaug er i sjokk.

- Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skriver hun i en melding via Norges Skiforbund.

- Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelsene både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne. Mine tanker går til familien og de som står igjen, avslutter landslagsstjernen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!