<strong>SKADEPLAGET:</strong> Henrik Ingebrigtsen løper VM i Qatar. Skadene er imidlertid fremdeles i kroppen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKADEPLAGET: Henrik Ingebrigtsen løper VM i Qatar. Skadene er imidlertid fremdeles i kroppen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Henrik Ingebrigtsen VM-klar, men:

Blir aldri kvitt skadene

Etter en periode med usikkerhet, har Henrik Ingebrigtsen bestemt seg for å stille i VM. Oppkjøringen har imidlertid vært langt ifra optimal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ZÜRICH (Dagbladet): Diamond League-finalen i Zürich forrige uke var på sett og vis en generalprøve før VM, men for Henrik Ingebrigtsen var det så mye mer.

Før løpet hersket det tvil om den norske løpestjerna i det hele tatt kom til å stille i start i VM i Doha, Qatar i månedsskiftet september/oktober. Men eldstebror Ingebrigtsen fikk heldigvis de svarene han var ute etter.

- Det var noen positive og noen ikke fullt så positive ting å ta med seg fra i dag. Det er positivt å ta med seg at jeg springer beint og ikke halter, og jeg holder distansen relativt greit. Jeg går ikke på en stjernesmell, og det er selvfølgelig herlig å ta et par av de hvite som er med, forteller 28-åringen til Dagbladet.

- Nå har jeg fått med meg nok til å kunne satse videre mot VM. Det som var viktig var at jeg ikke prioriterte VM foran resten av karrieren. Hvis det står mellom å satse videre som idrettsutøver eller å springe VM, velger jeg det første, legger han til.

RAKORDLØP: Karsten Warholm (23) stormet inn til historiens nest beste tid på 400 meter hekk i Zürich. Video: Magnus Gamlem / Dagbladet Vis mer

Mindre smerter

Rett etter han løp i mål på 5000 meter i Sveits så han Karsten Warholm løpe tidenes nest raskeste løp på 400 meter hekk.

- Jeg kan ikke springe 400 meter hekk under 47 sekunder, men jeg vil gjerne bli like god på min distanse, smiler han.

Det er imidlertid noen plager som forhindrer Ingebrigtsen i å nå gamle høyder. Sandnes-mannen har slitt med skader i en lang periode, og har blant annet hatt en betennelse i den venstre hofta. Det har gjort oppladningen til VM langt ifra optimal.

- Det er litt blandede følelser. Jeg er litt lettet over hvordan kroppen er - jeg har som sagt mindre smerter enn jeg har hatt på en stund - men jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg var i bedre form.

- Hvor mye behandling får du?

- Jeg forsøker å holde det til en minimum, og heller fokusere på styrke og rehabiliteringstrening. Også har jeg begynt med «vegetative training» for å få kroppen til å restituere seg selv bedre. Det handler om at du bruker kroppens egen restitusjonsevne og prøver å få sirkulasjonen til å fungere best mulig.

- Veldig slitsomt

De konstante tilbakeslagene gjør at Ingebrigtsen tviler på at han noen gang blir helt frisk.

- Jeg tror jeg kan bli 90 prosent kvitt skadene. De siste ti prosentene må jeg bare leve med. Jeg må nok belage meg mer på å gjøre styrke og rehabilitering mer eller mindre hver dag til jeg legger opp, forteller han.

28-åringen vedgår at det tar på mentalt.

- Ja, det er selvfølgelig veldig slitsomt. Jeg har liksom to uker som fungerer ganske bra, også ei uke som er skikkelig ræva. Det er to steg fram og to tilbake - to halve steg fram, også ett steg tilbake. Jeg er liksom på samme plass som jeg var tre uker tidligere.

Drømmer om finale

Denne uka løp Ingebrigtsen 10 000 meter i Kristiansand, hvor Sondre Nordstad Moen satte ny norsk rekord, og tilbrakte noen dager hjemme med familien. Deretter gikk turen videre til St. Moritz, hvor han skal lade opp sammen med brødrene og Karoline Bjerkeli Grøvdal. Etter det fortsetter forberedelsene i Italia.

Henrik Ingebrigtsen har ett gull, to sølv og en bronse fra EM i friidrett. Etter en trøblete sesong, har eldstebroren en annen målsetting i VM.

- Jeg har en liten drøm om å nå VM-finale. Jeg tror at på fire uker, kan jeg forbedre formen såpass at jeg har en liten mulighet til å komme til finalen. Det er 15 stykk som skal til finalen, og jeg vet at jeg kan forbedre meg til VM. Jeg vet ikke om alle de andre kan si det samme.

Spår Ingebrigtsen-medalje

Han har ikke særlig høye forhåpninger til seg selv, men sier at det norske folk har mye å glede seg til fra han og brødrene i VM.

- Mye, men jeg vet ikke om jeg kan bidra så mye. Jeg har fremdeles mye å ta igjen før jeg er på nivå med Filip og Jakob, men jeg viser at jeg er god nok til å ha noe i et VM å gjøre. Men jeg må bli bedre for at jeg skal føle at jeg virkelig har noe der å gjøre.

- Har du et medaljetips for familien?

- Jeg tror at det i hvert fall blir én medalje til Ingebrigtsen-familien i VM, og medaljer i friidrett kommer ikke lett. Så hvis vi tar med oss én medalje tilbake til Sandnes, er det et veldig bra VM i friidrett for Team Ingebrigtsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer