Henrik Ingebrigtsen VM-klar, men:

Blir aldri kvitt skadene

Etter en periode med usikkerhet, har Henrik Ingebrigtsen bestemt seg for å stille i VM. Oppkjøringen har imidlertid vært langt ifra optimal.

SKADEPLAGET: Henrik Ingebrigtsen løper VM i Qatar. Skadene er imidlertid fremdeles i kroppen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKADEPLAGET: Henrik Ingebrigtsen løper VM i Qatar. Skadene er imidlertid fremdeles i kroppen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ZÜRICH (Dagbladet): Diamond League-finalen i Zürich forrige uke var på sett og vis en generalprøve før VM, men for Henrik Ingebrigtsen var det så mye mer.

Før løpet hersket det tvil om den norske løpestjerna i det hele tatt kom til å stille i start i VM i Doha, Qatar i månedsskiftet september/oktober. Men eldstebror Ingebrigtsen fikk heldigvis de svarene han var ute etter.

- Det var noen positive og noen ikke fullt så positive ting å ta med seg fra i dag. Det er positivt å ta med seg at jeg springer beint og ikke halter, og jeg holder distansen relativt greit. Jeg går ikke på en stjernesmell, og det er selvfølgelig herlig å ta et par av de hvite som er med, forteller 28-åringen til Dagbladet.

- Nå har jeg fått med meg nok til å kunne satse videre mot VM. Det som var viktig var at jeg ikke prioriterte VM foran resten av karrieren. Hvis det står mellom å satse videre som idrettsutøver eller å springe VM, velger jeg det første, legger han til.

Mindre smerter

Rett etter han løp i mål på 5000 meter i Sveits så han Karsten Warholm løpe tidenes nest raskeste løp på 400 meter hekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer