- Blir aldri mer toppscorer

Daniel Nannskog tror hans dager som Stabæks og Tippeligaens toppscorer er talte. Årsaken er motstandere som nekter ham bakrom — og lagets nye måte å spille på.

MÅLTILSKUER: Daniel Nannskog jubler etter Espen Hoffs 3-0 scoring mot Aalesund i går. Svensken gikk målløs av banen - og mener motstanderne er for opptatt av ham til at det blir særlig mange mål framover. - I Stabæk er toppscoreren Daniel Nannskog historie, om jeg skal være ærlig, sier Nannskog.Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
MÅLTILSKUER: Daniel Nannskog jubler etter Espen Hoffs 3-0 scoring mot Aalesund i går. Svensken gikk målløs av banen - og mener motstanderne er for opptatt av ham til at det blir særlig mange mål framover. - I Stabæk er toppscoreren Daniel Nannskog historie, om jeg skal være ærlig, sier Nannskog.Foto: Eirik Helland Urke/DagbladetVis mer

FORNEBU (Dagbladet): Stabæk - Aalesund 3-0.

Gjennom hele sin karriere har svensken vært en garantist for mål, og i Norge er Nannskog blitt selve symbolet på en bakromsspiss.

Nå sier han at tida som en notorisk måljeger er et tilbakelagt kapittel.

- I Stabæk er toppscoreren Daniel Nannskog historie, om jeg skal være ærlig, sier 35-åringen til Dagbladet.

Brukes ikke som før
Mot Aalesund i går fikk han uvanlig nok ingen sjanser selv, men var hjernen bak to av tre mål i Stabæks komfortable 3-0-seier.

Som så ofte før i år la motstanderen seg lavt for å nekte svensken bakrom. Selv har Nannskog aldri opplevd å bli passet på så grundig som i år.

- Jeg har ikke opplevd et år hvor jeg er blitt passet på sånn som i år. Så fort vi har ballen er det bare «fall, fall, fall». Det er helt utrolig, og trist å spille mot lag som bare faller (trekker seg tilbake. red.anm.). For meg er det ikke så «jättekult». Men for laget passer det bra, sier han.

I tillegg mener han Stabæk spiller en annen type fotball i år enn de har gjort tidligere — hvor han ikke får brukt styrkene sine på samme måte som før.

- Den fotballen som tidligere passet meg jævla bra, spiller vi ikke nå. Vi har ikke de direkte framspillene lenger, de stikkerne som Veigar (Pall Gunnarsson) pleide å lirke fram. Spillet er ikke lagt opp rundt meg like mye som før.

Takker fansen
- Hvordan opplever du det?

- Det er en liten omstilling. Jeg elsket å bidra med mål, det er kanskje en litt egoistisk greie. Nå er det mer ut på kant, og ikke så direkte mot meg. Man lærer seg å elske det også, sier Nannskog — og understreker at uttalelsene hans ikke er ment som klaging.

Åtte seriemål så langt i år er likevel ingen dårlig statistikk, og det gjør ham til den mestscorende spilleren i Stabæk.

Selv er han ikke i nærheten av å være fornøyd.

- Det er ikke nærheten av hva jeg har gjort tidligere, og jeg er langt fra fornøyd.

- Men så lenge du bidrar til målene går det ikke ut over selvtilliten?

- Jeg har god selvtillit. Det er vanskelig å ikke ha det med det publikummet vi har i Stabæk. De er alltid positive, og hjelper deg når du har det tungt. Jeg føler alltid en voldsom støtte derfra, sier Nannskog.