- Blir aldri proff!

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Odd Grenland 1-0. Et av de mest opplagte salgsobjektene i Norge de siste ti årene - Tommy Svindal Larsen (28) - tror ikke lenger han blir proff i utlandet. Hovedmålet nå er å vinne seriegull med Stabæk.

- Proffambisjonene har jeg slått litt fra meg. Det vil ikke være noen nedtur å avslutte fotballkarrieren i Norge. Trenden nå er jo at tidligere proffer vender nesa hjemover og vi har etter hvert fått et veldig bra nivå i Tippeligaen, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.

Trebarnsfaren er nå inne i sin 7. sesong i Bærums-klubben - og han tror sjøl at han kommer til å signere for to eller tre nye år innen den nåværende kontrakten utløper etter sesongen.

- Tommy er blå

- Vi har vært i forhandlinger en stund, og jeg regner med at vi møtes igjen i løpet av denne uka, sier Svindal Larsen.

Stabæk-forhandler Ingebrigt Steen Jensen legger ikke skjul på at de vil strekke seg langt for å beholde landslagsspilleren.

- Tommy er blitt blå tvers igjennom og er en klippe som vi ønsker å bygge framtida rundt. Alle kan jo se hvorfor, smiler Steen Jensen etter tre poeng i går.

Svindals seiersmål - en skikkelig fulltreffer som suste inn i krysset fra rundt 20 meter - gir 28-åringen gode kort på hånda til neste forhandlingsmøte

I år har Svindal Larsen bestemt å utfordre seg sjøl til å bli en mer målfarlig midtbanespiller.

Gårsdagens var hans andre på fem serierunder.

- I fjor scoret jeg ingen mål, og det er for dårlig. I år bør jeg score mellom fem og sju mål, for jeg vet at jeg har en god skuddfot, sier Tommy Svindal Larsen.

Historisk seier

Etter en middels sesongåpning - med seks poeng på de fire første kampene - var Stabæk avhengig av tre poeng i går for ikke å miste kontakten med teten.

Og utgangspunktet var vanskelig nok:

Bæringene har tapt samtlige fire kamper mot Odd de to siste sesongene.

At nettopp en skiensgutt påførte skienslaget sesongens første tap var tungt å svelge for flere Odd-supportere, som ved et par anledninger ropte Judas etter Tommy Svindal Larsen.

- Jeg hørte det ikke sjøl. Men hvis det stemmer, så er det veldig synd. Jeg har et veldig godt forhold til Skien og ser heller ikke bort fra at jeg avslutter karrieren med en sesong eller to i Odd. Mange spillere ender jo til slutt opp der de startet, sier Stabæk-helten.

I går var han ekstra tent mot moderklubben som han debuterte for som 15-åring.

- Vi ble ekstra tent av at Odd-trener Arne Sandstø offentlig har uttalt at vi faller bare vi blir tråkket litt på beina. Det provoserte iallfall meg, sier mannen bak kampens eneste mål.

VIL JUBLE MER: - I fjor scoret jeg ingen ml, og det er for dårlig. I år bør jeg score mellom fem og sju mål, sier Tommy Svindal Larsen, som her feirer med Jan Åge Fjørtoft.