Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haugesund - Rosenborg 1-2

- Blir alltid slengt dritt

Men Søderlund bryr seg ikke og jublet med sønnen.

GLAD: Alexander Søderlund feiret med sønnen Noah etter 2–1-seieren. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
GLAD: Alexander Søderlund feiret med sønnen Noah etter 2–1-seieren. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
  • Haugesund - Rosenborg 1-2

HAUGESUND (Dagbladet): Da Nicklas Bendtner var skadet, herjet Alexander Søderlund (30) for Rosenborg. Alle i Haugesund var ikke like fornøyde.

Søderlund scoret begge målene da Rosenborg vant 2-1 mandag kveld. Etter hver scoring prøvde han å juble behersket.

Søderlund kommer fra Haugesund. Det var denne klubben som skapte spissen med 32 landskamper. Og for å bruke en klisjé: Det er av sine egne man skal ha det. Derfor måtte Søderlund tåle tilrop fra hjemmesupporterne.

- Det blir alltid slengt litt dritt. Men det er bare artig, sier han til Dagbladet.

- Da kan jeg gi en tommel opp og smile. Det er bare gøy. Jeg er veldig fornøyd med scoringene.

GLADE: Rosenborg-spillere jubler sammen med den tilreisende fansen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
GLADE: Rosenborg-spillere jubler sammen med den tilreisende fansen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Én ting er at Rosenborg er på vinnersporet igjen. Men seieren er en kraftig advarsel til Brann før toppkampen på Lerkendal søndag.

Bergenserne klarte også bare 1-1 mot Lillestrøm i går, så nå er Rosenborg tre poeng bak serielederen.

- Jeg tror de er mer skeptiske til oss nå. Brann vet at vi er i siget. Det blir ikke lett for dem. Jeg gleder meg sykt. Jeg håper det kommer mye folk og at vi spiller bra fotball, sier Søderlund.

Overrasket

Over 6500 tilskuere på Haugesund stadion håpet det ville bli en toppkamp verdig i går kveld. Anført av Frederik Gytkjær har hjemmelaget overrasket denne sesongen. Men allerede etter to minutter sendte Søderlund gjestene i ledelsen. Han ble servert av Birger Meling. Spissen vendte om og skjøt knallhardt i mål.

25 minutter seinere økte han til 2-0 på en heading. Rosenborg spilte god fotball i en time, men så ble Jacob Rasmussen utvist for to gule kort. Kristoffer Velde reduserte rett før slutt. Haugesund bommet også på straffespark, og hadde et hav av sjanser. Men Rosenborg ryddet unna.

- Vi skulle scoret flere mål i første omgang. Vi burde hatt fire, påpeker Søderlund.

- Jeg er skuffet over andre omgang. Selv om vi fikk ti mann, burde vi klart å holde mer på ballen. Det er for dårlig.

Nummer to

Søderlund var svært god for Rosenborg. Ikke bare scoret han to mål. Han er også en avgjørende spiller som førsteforsvarer. Men som spiss er han fortsatt nummer to i Rosenborg.

Før kampen ble det kjent at Bendtner sliter med kneet. Han pådro seg skaden i 16.-maikampen mot Lillestrøm. Han skal være tilbake mot Brann. Søderlund forteller at han ikke har fått annen beskjed enn at det er kamp om spissplassen.

- Da jeg kom tilbake til Rosenborg, regnet jeg med at Bendtner var førstevalget. Men jeg jobber på og gjør så godt jeg kan.

- Er det en utfordring at Bendtner er i klubben?

- Du vil alltid spille fotball. Men det er en god spiller. Så får jeg prøve å være så tålmodig som mulig. Forhåpentligvis konkurrerer vi på samme linje. Det er treneren som bestemmer hvem som spiller.

To dager fri

Rosenborg-spillerne hastet hjem med charterfly fra Haugesund i går kveld. På forhånd hadde Søderlund en avtale om å bli igjen, slik at han kan besøke familie og venner. Han drar tilbake til Trondheim onsdag.

Trener Kåre Ingebrigtsen mener 30-åringen har tatt steg etter to år i Saint-Étienne, selv om det ble lite spilletid:

- Det var to klassemål. Den første vendingen var strålende. Keeperen deres (Per Kristian Bråtveit) lurer vel ennå på hvor skuddet er. Headingen styrte han i det lengste hjørnet, sier Ingebrigtsen.

- Det er ingen tvil om at Søderlund er blitt en bedre spiller. Han er både smartere og har bedre ferdigheter. Jeg er glad vi har fått ham tilbake.

- Hva med Bendtner, var han et savn?

- Når Bendtner reiser, er han alltid et savn. Det finnes ikke mange lag hvor han ikke ville vært et savn, erklærer Ingebrigtsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media