- Blir alltid under-vurdert i V75

Men kusken har god tro på hesten.

IKKE SLÅTT PÅ FORHÅND. Kai Johansen tror på Super Tail. Det gjør han alltid. Men ikke spillerne når det gjelder V75. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
IKKE SLÅTT PÅ FORHÅND. Kai Johansen tror på Super Tail. Det gjør han alltid. Men ikke spillerne når det gjelder V75. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne 38 millioner!

- Jeg tror ikke at en av de andre hestene er i stand til å levere en prestasjon som Super Tail gjorde sist.

Nå er det lørdag og V75, og da blir Super Tail undervurdert av spillerne. Det blir han alltid, sier Kai Johansen til Dagbladet.

- Dette er en hest helt utenom det vanlige. Jeg sa det til trener Kjetil Helgestad etter løpet på Biri.

- Hvor er egentlig bånn i ham?

- Det er høy klasse over denne hesten. Jeg mener han hører hjemme blant de beste i landet under et par stykker. Mot Yarrah Boko og Tinita Love blir han litt liten. Men bak der mener jeg han hører hjemme.

- Jeg håper på bra tempo i løpet. Da tar Super Tail de fleste mot slutten. Det var synd at den gode dansken Having Said That ble strøket. Det så lysere ut før den strykningen med tanke på farten i løpet. Men det er V75 og da blir det gjerne bra tempo uansett, mener Kai Johansen.

Unntakshest

Med tanke på hva Super Tail har vært gjennom, forteller det mye om hva slags individ dette er.

- Han var utsatt for en alvorlig avrivning av gaffelbåndet. Hadde dette vært en ordinær hest, ville den havnet på en krok. Da ville den vært død. Men Super Tail er spesiell. Han kom tilbake etter skaden og vant rett ut i V75 etter atten måneders fravær fra løp. Og så er det to personer som fortjener all mulig skryt. Kjetil Helgestad som trener og oppasser Ida gjør rett og slett en kjempejobb med hesten.

- Jeg er slett ikke slått på forhånd, konstaterer Johansen.

Kan vinne med to

Kai Johansen tar turen til Stavanger og kan komme til å returnere med to triumfer.

- Super Behaviour er en god hoppe. Hun var under pari sist, men jeg vet hun er behandlet etter det løpet. Hun har riktige forutsetninger på lørdag og er en vinnerkandidat, mener Kai Johansen.

Trippelhest

Den tredje hesten Johansen svinger seg opp i vogna bak er kaldblodshesten Tapio.

- Han var jo bra etter pause sist. Jeg mener han kan være trippelaktuell om han får et riktig løpsopplegg. Jeg får kjøre i rygger. Det kan bli en plass på trippelen, avslutter Kai Johansen.