KROMPEN UT, FINANSKONGEN INN: Kronsprins Haakon har forlatt OL-byen uten å ha fått oppleve et norsk gull. Forhåpenligvis er Kjell Inge Røkke heldigere. 

Foto:ARNT E. FOLVIK
KROMPEN UT, FINANSKONGEN INN: Kronsprins Haakon har forlatt OL-byen uten å ha fått oppleve et norsk gull. Forhåpenligvis er Kjell Inge Røkke heldigere. Foto:ARNT E. FOLVIKVis mer

Blir alt Røkke tar i til gull?

Finanskjendisene på plass for å se Northug & co revansjere seg.

||| •  Følg jentenes prolog fra 19.15 og gutta fra 19.45 direkte

WHISTLER (Dagbladet): Kjell Ingen Røkke er ikke bare en suksessrik finansmann og industrileder.

Han er sportsentusiast på sin hals også - og i dag ankom mangemilliardæren med følge OL-anlegget i Whistler.

- Ha en god dag, var alt Røkke ville si da Dagbladet kom bort.

51-åringen gikk nylig inn som ny sponsor for Skiforbundet med en gullkantet avtale som gir dem 60 millioner kroner over de neste fire åra. Tilbakebetalingen starter forhåpentligvis med et norsk sprintgull i dag - et gull som i så fall vil være av det svært etterlengtede slaget etter at sju gullsjanser allerede er gått i vasken.

Røkke inntog i norsk skisport har også resultert i fete frynsegoder for familiene til OL-stjernene våre. Han har spandert tur på foreldrene til blant annet Petter Northug og Ola Vigen Hattestad - Norges kanskje to største gullhåp i dag.

Øystein Pølsa Pettersen har imidlertid ambisjoner om å klatre helt til topps i dag, selv om han fortsatt står uten verdenscupseier.,

- Jeg er smertelig klar over at jeg ikke har verdenscupseire, men jeg vet også hva jeg har gjort på trening. Jeg har trent mot alle de norske og konkurrert mot dem, så jeg vet at jeg kan hvis jeg er på topp. Jeg håper jeg kan gå ut og tenke at det er en helt vanlig treningsøkt, ta teten og gå så hardt at de andre ikke har lyst til å gå fort, sier han til Dagbladet.

Pølsa har tidligere måttet kaste klærne etter å ha vært storkjeftet i forkant av et palløp.

- Blir det reprise hvis du tar gull i dag?

- Nakenstunt er litt passé. Jeg tenker mest på hva jeg skal gjøre. Men det kan hende klærna flyr hvis det blir gull, sier han.

•  Følg jentenes prolog fra 19.15 og gutta fra 19.45 direkte