Martin Ødegaard debuterer i kveld

- Blir årets åpenbaring

Martin Ødegaard får Real Sociedad-debuten i dag. Marca har store forhåpninger til nordmannen.

SERIESTART: Den spanske serien startet fredag. Real Sociedad åpner sesongen i dag. Foto: Mike Egerton / PA Photos / NTB Scanpix
SERIESTART: Den spanske serien startet fredag. Real Sociedad åpner sesongen i dag. Foto: Mike Egerton / PA Photos / NTB ScanpixVis mer
  • Se Valencia - Real Sociedad på Strive og TV 2 Sport 1 fra klokka 19.

Martin Ødegaard får etter alle solemerker sin debut for Real Sociedad når de møter den gamle storheten Valencia klokka 19.

Nordmannen har fått mye oppmerksomhet i spansk presse i sesongoppkjøringa, og nå spår storavisa Marca at 20-åringen kommer til å bli årets «åpenbaring» i den spanske toppdivisjonen.

Marca har selv utført en spørreundersøkelse, og der sier 37 prosent at de tror det er nordmannen som blir årets åpenbaring.

Tror på Barcelona

Lokalavisa El Diario Vasco har også hatt en avstemning gående der tilhengerne kan stemme på hvilke Sociedad-spillere de mener skal få sjansen i ligaåpningen.

ESTADIO MESTALLA: Martin Ødegaard før sin debut mot Valencia. Nordmenn har tatt turen ned, og ikke alle er like fan av unggutten. Video: Tore Ulrik Bratland. Reporter: Tore Ulrik Bratland. Vis mer

Der kommer Ødegaard best ut av utespillerne. 30 prosent mener han skal starte kampen. Ødegaard har fått mest spilletid av alle i sesongoppkjøringen, skriver NTB.

I Marca-undersøkelsen spås Lionel Messi til å bli sesongens store stjerne, mens Atletico Madrid-signeringen João Félix spås til å bli sommerens beste signering.

55 prosent tror Barcelona vinner serien, 24 prosent tror på Atletico, mens 17 prosent tror på Real Madrid.

- Jeg bestemmer

Ødegaard ble signert av nettopp Real Madrid i 2015. Etter å ha spilt i Eredivisie i tre sesonger, ønsket nordmannen å ta steget opp til en bedre liga.

Man trodde lenge at 20-åringen kom til å gå til Bayer Leverkusen, men i stedet falt valget på Real Sociedad, selv om det har blitt hevdet at Real Madrid foretrakk en overgang til Leverkusen, hvor blant annet Spania-stjerna Dani Carvajal spilte før han gikk tilbake til Real Madrid.

I podkasten LaLigaLoca sier drammenseren at det er han som tar beslutningene.

- Alle folkene rundt meg er veldig tydelige på det. Det er jeg som bestemmer, Madrid også, de er veldig tydelige på at det er jeg som bestemmer. Det er jeg som velger og føler hva som er best for meg, sier Ødegaard.

Skryt av treneren

Unggutten står bare med én målgivende og null mål for Real Sociedad i sesongoppkjøringa, men har likevel fått mye skryt.

«Nordmannen er den ideelle spilleren å gi ballen til. Derfra skapes det sjanser. Det er umulig å ta fram ham ballen. Han ser «umulige» pasninger der de mer dødelige spillerne slår av lyset», skrev lokalavisa El Diario Vasco etter en av kampene i sommer.

La Real-trener Imanol Alguacil skryter også av eleven før serieåpninga.

- Alle våre nye spillere har glidd godt inn. Ødegaard er en unggutt som arbeider veldig godt. Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet. I tillegg til kvalitet og talent, så jobber han hardt, sier Alguacil, sitert av NTB.

Ødegaard er inne på et utlån fra Real Madrid. Avtalen løper en sesong, men det er forventet at den vil forlenges.