Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir avslørt av norsk lagvenninne: - Sa hun det? Bad girl!

Røper favorittfinta til Nederland-profil Polman.

HERNING (Dagbladet): Norge møter Nederland til finale i håndball-VM søndag, og det betyr at de norske håndballjentene må stoppe stjernespilleren Estavana Polman (23). Bakspilleren er lagets toppscorer med 43 fulltreffere på åtte kamper.

Ingen i den norske VM-troppen kjenner Polman bedre enn Betina Riegelhuth (28) som er lagvenninne i danske Esbjerg.

- Polman er en god spiller som både kan gjøre ting selv, og spille andre gode. Hun har et bra blikk. Vi har møtt gode spillere gjennom hele mesterskapet og dette blir ikke noe nytt for oss, sier Riegelhuth til Dagbladet.

- Hvordan skal dere stoppe henne?

- Det er mange som kjenner andre spillere på Nederland, men det viktigste er å se video. Det skal vi gjøre nå før kamp. Jeg kjenner jo favorittfinta hennes, så jeg kan jo snakke litt om den. Hun finter til venstre, men går mest til høyre, sier Esbjerg-backen.

- Bad girl! Da Dagbladet viderebringer Riegelhuths avsløring til Estavana Polman, gliser hun bredt.

- Sa hun det? Bad girl! I morgen skal jeg bare gå til venstre. Hvis man bare gjør det bra nok, er det umulig å stoppe det, sier Polman til Dagbladet.

- Hvordan skal dere slå Norge?

- Vi er i en god flyt. Vi er en overraskelse i VM og kan gjøre det én gang til. Men vi vet at Norge er et godt lag, sier Polman.

Norsk overtak Norge har historisk sett et godt tak på Nederland. Lagene har møttes 52 ganger og Norge har vunnet 38. Fire kamper har endt uavgjort og Nederland har vunnet 10.

Nederland har ikke slått Norge siden 4. desember 1999. Da endte det med 18-24.

- Vi må jo lykkes en eller annen gang, sier Polman og fortsetter:

- Mitt tips: Vi slår Norge og bryter den vonde trenden, sier hun.

Betina Riegelhuth har fått lite spilletid i VM-sluttspillet. Hun forteller at både hun selv og lagvenninnene ikke er spesielt overrasket over den nederlandske suksessen.

- Vi på landslaget har snakket om Nederland lenge. De har spillere i mange gode klubber, i både Györ og i dansk håndball. Jeg tror kanskje de ikke er vant med presset som kommer i morgen. Det kan være en fordel for oss. Nederland er ganske like oss i spillestilen. De spiller hurtig håndball, sier Riegelhuth.

- Polman er mest venstreback på landslaget, men i Esbjerg er hun mest i midten. Jeg tror rollen likevel er ganske lik. Hun er en ballfordeler og farlig.. Hun tar mye ansvar. Det blir vår oppgave å ta henne ut av kampen, sier Esbjerg-spilleren om lagvenninna.

VM-finalen Norge - Nederland starter klokka 17.15 søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media