- Blir bare bedre og bedre

Far og sønn Cato og Gøran Antonsen kan sitte på nøkkelen i V65-rebusen på Bjerke onsdag. Dagbladets tipsekspert lanserer K.L.M. Hangover som banker i V65-3. Libero er en stor outsider i V65-1 som er et stallmannsløp.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Team Antonsen laster opp K.L.M. Hangover, Libero og Pål Erik fra stallen på Momarken onsdag.

K.L.M. Hangover viste seg kraftig forbedret i sin siste start. Ambro Goal-sønnen har tidligere trøblet med travsikkerheten og har galoppert bort en masse penger. Den kapable 7-åringen trenes av Cato Antonsen.

- Hva har du gjort med K.L.M. Hangover, Cato?

- Ikke mye hokus pokus egentlig. Han var veldig bra sist. Han har blitt bare bedre og bedre, og han er blitt langt mer travsikker. Distansen passer fint. Sprintdistanse, som det har vært de to siste gangene, er ikke hans melodi. Han er en sterk type som tåler å gå litt. Kapasiteten er det ikke noe å si på.

- Jeg har god tro på en plass helt i toppen. K.L.M. Hangover er min beste sjanse for dagen, sier Cato Antonsen.

- Hva med stallhesten Libero som kuskes av din sønn Gøran i stallmannsløpet (V65-1)?

- Libero har trent greit. Vi har lettet ham litt i balansen, og da fungerer han bedre. Feilfritt skal han være på trippelen, sier kuske-Cato.

I TOPPEN IGJEN. K.L.M. Hangover har funnet formen. Cato Antonsen regner med å kjempe helt i toppen i V65-3. Foto: HESTEGUIDEN.COM
I TOPPEN IGJEN. K.L.M. Hangover har funnet formen. Cato Antonsen regner med å kjempe helt i toppen i V65-3. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Egentrente Pål Erik har blitt vallak siden sist. Hva med sjansene i V65-4?

- Ja, han gjør sitt andre løp etter kastreringen. Sist feilet han og var ikke som best etterpå heller. Vi fikk ikke noe svar av løpet sist. Han kan være trippelaktuell.

- Du kusker som vanlig Jeppes Odin for Kjell Teigen i V65-finalen. Er 2100 meter en ulempe? Hva er taktikken for å vinne løpet?

- Distansen er ingen ulempe, men over 2100 meter må han gå i rygg. Han har startet to ganger i det siste over denne distansen og sittet fast med alt igjen i mål. Jeg tror på seier om åpningen kommer.

Sønnen har funnet balansen

Sønnen Gøran Antonsen både trener, eier og kusker Libero fast. Sist galopperte Libero bort en mulig tredjepremie hundre meter fra mål med pappa Cato i sulkyen. Libero har ikke hatt turen på sin side så langt. Men Gøran som har ansvaret for den daglige treningen har trolig funnet riktig balanse for sin hest. Vi blir ikke overrasket om den dyktige 20-åringen loser Libero først over målstreken i stallmannsløpet.

- Vi begynner å finne ut av balansen på ham. Vi har skodd ham med lette aluminiumssko framme. Om baneforholdene tillater, kommer han til å gå skoløs bak. Han har heller ikke hatt mye tur i løpene sine til nå. Enten har jeg gått for tidlig med ham, eller så ble han sårbeint en gang jeg rev av skoene. Jeg har størst respekt for Mi Mi i løpet.

Libero er brukbar fra start, og jeg håper vi får overta føringen relativt tidlig. Men når det er sagt, så er han ikke avhengig av å gå i tet. Han er sterk, sier Gøran Antonsen om den tyskfødte 4-åringen.

- Blir bare bedre og bedre

- Sist var jeg stor i kjeften og sa jeg skulle vinne. Jeg må jo ligge litt lavere denne gangen, men Libero kan fort være en vinner med klaff, analyserer trener og kusk Gøran Antonsen.

VINNER MED ÅPNING. Jeppes Odin må kjøres i rygg over mellomdistanse. Antonsen tror på seier, om åpningen kommer i V65-6.
MED NY BALANSE. Kusk, trener og eier Gøran Antonsen forteller at han har funnet balansen for Libero i V65-1.