- Blir bedre i år enn jeg var i fjor

Det sier mannen som trenerne mener er Tippeligaens beste forsvarer.

(Dagbladet.no): - Himla roligt och skitkult!

Sånn reagerer Odd Grenlands suverene midtstopper Pelle Nilsson da Dagbladet.no forteller ham at tippeligatrenerne har kåret ham til seriens beste forsvarer.- Sjøl har jeg som mål å være ligaens beste midtstopper. Men om jeg er det, er en annen sak. Det får andre vurdere, er 24-åringens kommentar.

Nettopp det er det tippeligatrenerne har gjort, og fire av dem mener han er den beste forsvarsspilleren i Norge.

Dette gir ham 12 poeng (tre for 1. plass, to for 2. plass og ett for 3. plass på listene). Bare Lillestrøms Frode Kippe (10 poeng) og Vålerengas Ronny Johnsen (9 poeng) er i nærheten.

- Motivert for ny tippeligasesong

Da Dagbladet.no snakket med Pelle Nilsson den 31. januar i år, var fokuset et annet for unggutten. Da var det nemlig timer igjen til fristen for overganger til utenlandske klubber gikk ut.

- Det blir en liten nedtur om jeg ikke får forlate Odd, for jeg ønsker å komme til en større klubb og prøve meg mot bedre spillere, sa Nilsson da.

Noen ny klubb ble det ikke, men han understreker i dag at han er topp motivert for en ny sesong med oddrane.

BEST: Det mener iallfall tippeligatrenerne om Pelle Nilsson. Sjøl sier han at han har som mål å være best. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
BEST: Det mener iallfall tippeligatrenerne om Pelle Nilsson. Sjøl sier han at han har som mål å være best. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

- Jeg har ingen problemer med å motivere meg for en ny sesong med Odd. Det stilles sikkert større forventninger til meg nå enn det har vært gjort før, tror stopperen, som debuterte for Skiens stolthet i år 2005.

Sjøl om han vil yte maks for sin norske klubb, betyr det på langt nær at han har gitt opp proffdrømmen sin.

- Ønsker nye utfordringer

- Det har gått veldig bra i treningskampene i vinter, og jeg kjenner at jeg er i mitt livs form. Derfor ønsker jeg fortsatt nye utfordringer i en større klubb. Men det får komme etter hvert, legger han til.

Så kommer advarselen til de spissene som måtte tro at Odd Grenland er et av de lagene det blir lettest å score mål mot.

- I forhold til i fjor, er jeg nok enda bedre nå. Jeg tror jeg kommer til å prestere jevnere denne sesongen, sier Nilsson.

Og det sier ikke så reint lite.

Les også:

- Blir bedre i år enn jeg var i fjor

•Her er trenernes tabelltips

• Her er trenernes keeper-favoritt