- Blir bråk uansett hva vi gjør

I morgen sier idretten ja eller nei til Tromsø-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Idrettspresident Tove Paule bekrefter overfor NTB at idrettsstyrets intensjon er å si et klart ja eller nei til OL i Tromsø på sitt ekstraordinære møte mandag.

- Uansett hvilket vedtak vi kommer til å gjøre, så blir det bråk. Det er jeg forberedt på, og det skal jeg takle, sier Paule. Hun har vært utsatt for et kraftig press fra ulike hold de siste dagene, men det er fra idrettsledere og politikere i Nord-Norge at presset har vært størst.

- Det har vært et veldig kjør nordfra. Jeg er ikke så sikker på om det gagner saken deres, mener Paule.

Nå er det en drøy uke siden Veritas-rapporten om OL i Tromsø ble offentlig. Den slo fast at netto utgifter til et OL i 2018 blir på 19,1 milliarder kroner, mot 9 milliarder i budsjettet som fulgte søknaden fra Tromsø.

Det er ikke til å komme fra at entusiasmen rundt et eventuelt OL i Tromsø sank betraktelig etter at de virkelige tallene ble kjent - alle andre steder enn i Nord-Norge.

Ikke bare midler

- Jeg ser at to kretsledere i nord vil ha saken utsatt på grunn av saksbehandlingsfeil. Det skjønner jeg ikke helt, for denne saken ble jo diskutert på idrettskretsledermøtet forrige helg. Der var det en sentral sak om ett års forbruk av anleggsmidler via tippemiddelpotten. Et lite flertall av kretslederne stemte for det, men det er jo ikke bare bruk av midler det går på i denne saken, sier Tove Paule.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer