BLE VRAKET SIST: John Carew har funnet seg klubb siden sist, og fikk debuten for West Ham i går. Det kan være den bekreftelsen Drillo trenger når han i dag tar ut troppen til de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Island og Danmark. På bildet fleiper Carew med landslagslege Thor Einar Andersen. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BLE VRAKET SIST: John Carew har funnet seg klubb siden sist, og fikk debuten for West Ham i går. Det kan være den bekreftelsen Drillo trenger når han i dag tar ut troppen til de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Island og Danmark. På bildet fleiper Carew med landslagslege Thor Einar Andersen. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Blir Carew tatt inn i varmen igjen?

Drillo tar ut troppen mot Island og Danmark kl. 11.

(Dagbladet): Klokka 11 i formiddag tar Egil «Drillo» Olsen ut landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Island (2. september) og Danmark (6. september).

Et lite spenningsmoment er om landslagssjefen velger å ta med John Carew.

Kraftspissen ble vraket til den siste hjemmekampen mot Tsjekkia, der Norge vant 3-0 etter to mål og storspill av Mohammed Abdellaoue. Da den troppen ble tatt ut var Carew imidlertid klubbløs - nå er han i gang igjen i Championship-klubben West Ham.

I går fikk han debuten mot Leeds, da han kom inn som innbytter for Carlton Cole eller 67 minutter. Nordmannen fikk en varm velkomst av hjemmefansen, men greide ikke å score i en kamp som endte 2-2.

Ellers vil det ikke være noen stor overraskelse om Drillo tar med Håvard Nordtveit, som har vært bunnsolid på midtbanen for et Borussia Mönchengladbach-lag som overraskende leder Bundesligaen etter tre kamper.

Treneren hans, Lucien Favre, skjønner i hvert fall lite av at Nordtveit ikke er god nok for Norge.

- Er de virkelig så gode? spurte han 21-åringen tidligere denne måneden, ifølge VG.

Norges kvalikgruppe er uhyre jevn, og tre lag ligger på 10 poeng etter fem kamper: Portugal, Danmark og Norge.

De ni gruppevinnerne går rett til EM i Polen og Ukraina neste år, sammen med den beste toeren. De øvrige toerlagene spiller play-off om fire ledige plasser (les mer om det her).

Dagbladet vil være på Ullevaal Stadion kl. 11 og følge uttaket direkte i sportsstudio.