KREVER RETTFERDIGHET: Kjetil Rekdal var svært misfornøyd med dommer Kjetil Sælen sist gang Aalesund møtte Rosenborg, og hevdet Rosenborg har fått tvilsavgjørelser i sitt favør i 20 år. Før lagene møtes igjen i cupens kvartfinale på lørdag, har Rekdal mer på hjertet om ukulturen som har fått vokse fram på Lerkendal de siste årene. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
KREVER RETTFERDIGHET: Kjetil Rekdal var svært misfornøyd med dommer Kjetil Sælen sist gang Aalesund møtte Rosenborg, og hevdet Rosenborg har fått tvilsavgjørelser i sitt favør i 20 år. Før lagene møtes igjen i cupens kvartfinale på lørdag, har Rekdal mer på hjertet om ukulturen som har fått vokse fram på Lerkendal de siste årene. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer

- Blir det Byåsen Håndball eller filmteateret som kommer på besøk?

Rekdal skremt av mangelen på selvjustis i Rosenborg.

(Dagbladet): Det er ikke mer enn noen få måneder siden Kjetil Rekdal friskt konstaterte at tvilsavgjørelser har gått i Rosenborgs favør de siste 20 årene, og at Rosenborg er favorittklubben til NFF.

Uttalelsene falt allerede i pausen da trønderne var på besøk i juni, etter at ballen ble skutt i siden av hånden på Jonathan Nation Tollås og RBK fikk straffe.

Til helga møtes lagene igjen, til NM-kvartfinale på Color Line Stadion. Og denne gangen tar Rekdal et oppgjør med Rosenborg-kulturen allerede før kampen er blåst i gang.

Han er mildt sagt lite imponert over hvordan klubben har håndtert situasjonen etter Simen Wangbergs handsscoring mot Molde på søndag.

- Hadde det vært min spiller og jeg ble gjort oppmerksom på en så klar hands i pausen, hadde jeg umiddelbart bedt spillerne mine om å gå ut og score et selvmål. Det kan jeg love deg, sier Rekdal til Sunnmørsposten.

Byåsen Håndball?
Han påpeker at han som Vålerenga-trener utestengte Bernt Hulsker på eget initiativ etter et slag mot en AaFK-spiller, og at Ole Gunnar Solskjær gjorde det samme da Magnus Wolff Eikrem forsøkte å filme seg til straffe mot Rosenborg.

En tilsvarende evne til selvjustis ser han ikke på Lerkendal, og han mener ukulturen har fått vokse fram over flere år.  Nå er han spent på hva som venter Aalesund på lørdag.

- For å sette det litt på spissen: Det blir spennende å se om det er Byåsen Håndball eller filmteateret som kommer på besøk, sier Rekdal.

Hoftun tror ikke på Rekdal
Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun har vanskelig for å tro at Rekdal ville bedt spillerne sine score selvmål om de scoret et lignende mål som Wangberg.

- Vi har beklaget målet og sagt at vi ikke ønsker å score på en sånn måte. Det er ikke så mye mer man kan gjøre enn det, sier han til Sunnmørsposten.

SCORET MED HÅNDA: Simen Wangberg jublet ikke etter å ha utliknet for Rosenborg med hånda mot Molde. Rekdal ville gjort mer enn å ikke juble - han ville kommandert laget sitt til å score selvmål. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
SCORET MED HÅNDA: Simen Wangberg jublet ikke etter å ha utliknet for Rosenborg med hånda mot Molde. Rekdal ville gjort mer enn å ikke juble - han ville kommandert laget sitt til å score selvmål. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer