Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir det gulltårer for Ronaldo også i kveld?

Favoritt til å vinne Gullballen.

GULLTÅRER: I fjor lot Cristiano Ronaldo tårene trille da han ble utropt til verdens beste spiller. I kveld kan han få tittelen på ny. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
GULLTÅRER: I fjor lot Cristiano Ronaldo tårene trille da han ble utropt til verdens beste spiller. I kveld kan han få tittelen på ny. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix Vis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller Manuel Neuer: Det er disse tre det handler om i Zürich i kveld.

Ronaldo er regjerende innehaver av Gullballen. Eller på et mer internasjonalt språk: Ballon d'Or.

Da han mottok prisen i 2014, fikk vi se en side av Real Madrid-stjerna som skapte mange tilhengere. I fire år på rad hadde Messi gått opp og hentet prisen i kongresshuset i Zürich. Nå var det Ronaldo sin tur. Og fasaden sprakk.

- Det er ingen ord som kan beskrive dette øyeblikket. Jeg vil takke familien, kjæresten og sønnen min, sa han gråtende.

Favoritt Ronaldo er favoritt til å vinne nå også.

• Forrige sesong ble han toppscorer i La Liga med 31 scoringer. Han gjorde 17 mål i Champions League, og var med dette sentral da Real Madrid kunne heve trofeet i mai.

• Lionel Messi scoret 28 ganger forrige sesong, til tross for skadeproblemer. Han bidro også til at Argentina spilte VM-finale, med fire mål i mesterskapet.

• Manuel Neuer var konge i buret for Bayern München og landslaget. Tyskland ble verdensmester. Neuer fikk gullhanskene som turneringens beste keeper.

Det som taler mot Neuer, er historien.

En keeper vinner omtrent aldri slike kåringer. Det skjedde med Lev Jasjin i 1963. Men da het det ikke Gullballen, det var en forløper.

To sider Den sveitsiske avisa Blick brukte i går to sider på opptakten til gallaforestillingen.

- Kremen av fotballpersonligheter kommer til byen, het det.

I tillegg til fokus på keeper Manuel Neuer, kunne avisa fortelle at mange av gjestene kommer i privatfly. De får VIP-service i Zürich, og tar inn på hotell Park Hyatt.

Døgnpris: I overkant av 14.000 kroner.

Gullballen er juvelen blant flere kåringer i kveld. Vi får også svar på hvem som er årets trener: Carlo Ancelotti, Joachim Löw eller Diego Simeone.

Blant kvinnene kan følgende bli kåret til verdens beste fotballspiller: Marta (Brasil), Nadine Kessler (Tyskland) og Abby Wambach (USA).

• Eurosport sender fra klokka 18.15.