- Blir det her for drøyt?

Noen med luksus og komfort, andre i små, trange klasserom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norway Cup er i gang for fullt og Ekebergsletta kryr av unge fotballspillere.
Selv om de fleste forbinder turneringslivet med små klasserom og soveposer, finner noen veien til mer luksuriøs komfort og sjekker inn på hotell.

Dagbladet har besøkt to jentelag på deres «fort». Porsanger-jentene har lagt seg inn på hotell, mens Stokke IL-jentene har slått seg til ro på Årvoll Skole under Norway Cup-uka.

Sover ikke veldig bra - Det er koselig å bo på skole. Da kan man bli kjent med flere av de andre lagene som bor her, sier Isabelle Lundegaard (15).

Jentene ligger på oppblåsbare madrasser og synes det er sosialt å sove sammen. Hvor mye og hvor god søvn det blir, varierer.

- Jeg sover ikke veldig bra, men helt greit egentlig. Nok til å spille kamp om morningen, sier Marielle Steffensen (16).

Håndklær, sokker og tomme cola-flasker hører hjemme når et fotballag flytter inn i et klasserom. Draktene er det mødrene som tar ansvar for å vaske.

Når jentene ikke spiller fotball, har de ingen problemer med å fylle dagene.

- Vi pleier å slappe av, møte litt gutter og sånn, sier Marielle.

Full kontroll på det motsatte kjønn Gjengen fra Porsanger nyter hotelltilværelsen og ville ikke byttet ut hotellet med skole.

- Det er mye mer behagelige senger og god frokost. Så sover vi veldig godt og er uthvilte til kamp, sier Tora Hoven (16).

Tora fylte nettopp 16 år og fikk en haug av gaver fra jentene på laget.

- Blir det her for drøyt?, sier hun og viser fram noen av gavene, mens restene av jentene bryter ut i latter.  
Det er heller ikke bare på skolen at guttelagene oppholder seg. Maiken Utsi (13) har allerede funnet ut hvor de kjekkeste guttene på hotellet er å finne.

- Guttene bor i tredje, sjette og syvende etasje.


Se video fra skole- og hotellbesøket øverst i saken!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer