Blir det kunstgress, kan han stikke

Eirik Bakke med uvanlig Brann-klausul.

• Følg Brann - Molde direkte på Dagbladet.no fra 19.00!

(Dagbladet.no): Eirik Bakke signerte fredag for to og et halvt nye år med Brann, den korteste kontrakten i hans karriere, men trolig med en lønnsøkning utover de 3,5 millionene han allerede tjener årlig.


Mer penger er kanskje vanlig når man reforhandler, men en av klausulene Bakke skaffet seg, er litt mer utradisjonell.

Bakke får nemlig en kunstgressklausul i kontrakten.

Det skal snart avgjøres om det nye banedekket på Brann Stadion blir naturgress eller kunstgress, og skulle styret bestemme seg for kunstgress, kan Bakke vurdere om han vil fortsette i klubben.


- Eirik har en trygghet i dette. Samtidig slipper vi å vente på ham og en forlengelse i påvente av avgjørelsen fra styret, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

- Det betyr ikke at Eirik vender ryggen til oss dersom det blir kunstgress, men det er riktig at han har muligheten til å vurdere avtalen på nytt dersom vi legger kunstgress, sier han.


Eirik Bakke sikret seg to klausuler i kontrakten, i tillegg til at han kan gå gratis ved kunstgress, kan han gå gratis dersom det rette budet fra utlandet kommer.

NY SJEF: Eirik Bakke har tatt over kapteinsrollen i Brann etter Martin Andresen. Men skifter bergenserne banedekke, kan 30-åringen dra fra byen uten å se seg tilbake. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
NY SJEF: Eirik Bakke har tatt over kapteinsrollen i Brann etter Martin Andresen. Men skifter bergenserne banedekke, kan 30-åringen dra fra byen uten å se seg tilbake. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- Det er godt å få det spikret. Nå slipper vi mer styr rundt saken, sier Branns midtbanesjef.

- Jeg trives her og familien min trives i Bergen. Det er det viktigste. Vi er en fin gjeng her i Brann og klubben har store ambisjoner, sier Bakke.

Blir det kunstgress, kan han stikke