HAR IMPONERT REDKNAPP: William Gallas personlige egenskaper har imponert Harry Redknapp såpass at han overveier å gi den tidligere Arsenal-kapteinen tillit som Tottenham-kaptein i dag. Foto: AP Photo/Tom Hevezi
HAR IMPONERT REDKNAPP: William Gallas personlige egenskaper har imponert Harry Redknapp såpass at han overveier å gi den tidligere Arsenal-kapteinen tillit som Tottenham-kaptein i dag. Foto: AP Photo/Tom HeveziVis mer

Blir dette årets minst populære kaptein?

Fratatt kapteinsbindet i Arsenal - kan få det i Spurs-debuten i dag.

|||• West Bromwich - Tottenham direkte i studio kl. 16

(Dagbladet): Som om det ikke var kontroversielt nok fra før at den gamle Arsenal-kapteinen William Gallas nylig gikk til fienden Tottenham:

I dag kan han debutere for sin nye klubb mot West Bromwich - som kaptein!

- Jeg er blitt veldig imponert over ham som type. Han kan meget vel bli en bærebjelke. Jeg vurderer til og med å gi ham kapteinsbindet på søndag, sier Spurs-manager Harry Redknapp ifølge nyhetsbyrået PA.

Skjelte ut egne unggutter
I så fall blir Gallas en av ytterst få spillere - Sol Campbell er en annen - som har vært kaptein både for Tottenham og Arsenal. Franskmannen ble imidlertid fratatt bindet av Arsene Wenger i 2008, etter gjentatte angrep på egen klubb.

Blant annet leverte han en saftig tirade mot Arsenals egne unggutter, som han mente «hvilte på laurbærene sine».

I Tottenham er det Ledley King som er kaptein de gangene han er frisk nok til å spille, mens andrevalget Robbie Keane som oftest må sitte på benken.

Mot West Bromwich i dag blir King hvilt med tanke på tirsdagens Champions League-kamp mot Werder Bremen, noe som åpner kapteinsdøra for Gallas.

Redknapp viste at han ikke bryr seg om reaksjonene fra supporterne da han hentet Gallas gratis i forrige måned. Og han er ikke veldig redd for eventuelle protester denne gangen heller.

Tøff i hodet
I stedet hyller han den mentale styrken Gallas har vist, bare ved å gjennomføre den «forbudte» overgangen.

- Du er nødt til å være sterk i hodet for å gjøre det - det hadde vært lettere å ikke gjøre det. Han kunne dratt et annet sted. Jeg tror han blir en strålende spiller for oss. Det var ikke noe å lure på. Han kostet oss ingenting, og har ikke en latterlig høy lønn, sier Redknapp.

En annen som også kan få sin Tottenham-debut i dag er Rafael van der Vaart. Redknapp har ennå ikke bestemt seg for om han vil bruke nederlenderen fra start.

BLE FRATATT KAPTEINSBINDET I ARSENAL: Arsene Wenger fikk nok av Gallas' gjentatte angrep på egen klubb. Foto: EPA/ANDY RAIN
BLE FRATATT KAPTEINSBINDET I ARSENAL: Arsene Wenger fikk nok av Gallas' gjentatte angrep på egen klubb. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer