- Blir dette stående er det en katastrofe for europeisk fotball

Henning Berg og Legia skal anke så langt det går.

KAMPKLAR: Henning Berg varsler at han og Legia Warszawa vil anke dagens Uefa-avgjørelse hele veien til Idrettens Voldgiftsdomstol. 
Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix
KAMPKLAR: Henning Berg varsler at han og Legia Warszawa vil anke dagens Uefa-avgjørelse hele veien til Idrettens Voldgiftsdomstol. Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I formiddag kom sjokkavgjørelsen fra Uefa om at det er Celtic, og ikke Legia Warszawa, som får sjansen til å spille playoff om Champions League.

Bakgrunnen er at Legia og Henning Berg byttet inn spilleren Bartosz Bereszynski tre minutter før full tid i Edinburgh. Bereszynski var ikke spilleberettiget, Celtic ble tilkjent en 3-0-seier i kampen, og dermed ble 6-1 sammenlagt til 4-4 og Celtic videre på bortemål.

- Jeg er sjokkert. Vi hadde en spiller som fikk rødt kort i Europa League i fjor, og som sto over de tre første kampene i Champions League i år. Dermed var han klar til den fjerde kampen i Europa, borte mot Celtic. Men den feilen vår administrasjon har gjort, er at han ikke sto oppført blant de 25 navnene på lista til kampene mot St. Patrick's, altså i to kamper han ikke kunne spille uansett, og som vi også visste at han ikke kunne spille. Så en liten teknisk feil som vår administrasjon har gjort, gjør at vi ikke får muligheten til å kvalifisere oss til Champions League, forklarer Berg overfor Dagbladet, og legger til:

Handlet i god tro - Det er sjokkerende, og stikk i strid med hvordan europeisk fotball skal drives i forhold til fair play og sportslig konkurranse. Uefa er veldig raske til å vifte fair play-flagget, men nå gjør de det motsatte. Dette strider mot de viktigste verdiene i en konkurranse som skal drives etter fair play.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer