- Blir dette stående er det en katastrofe for europeisk fotball

Henning Berg og Legia skal anke så langt det går.

KAMPKLAR: Henning Berg varsler at han og Legia Warszawa vil anke dagens Uefa-avgjørelse hele veien til Idrettens Voldgiftsdomstol. 
Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix
KAMPKLAR: Henning Berg varsler at han og Legia Warszawa vil anke dagens Uefa-avgjørelse hele veien til Idrettens Voldgiftsdomstol. Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I formiddag kom sjokkavgjørelsen fra Uefa om at det er Celtic, og ikke Legia Warszawa, som får sjansen til å spille playoff om Champions League.

Bakgrunnen er at Legia og Henning Berg byttet inn spilleren Bartosz Bereszynski tre minutter før full tid i Edinburgh. Bereszynski var ikke spilleberettiget, Celtic ble tilkjent en 3-0-seier i kampen, og dermed ble 6-1 sammenlagt til 4-4 og Celtic videre på bortemål.

- Jeg er sjokkert. Vi hadde en spiller som fikk rødt kort i Europa League i fjor, og som sto over de tre første kampene i Champions League i år. Dermed var han klar til den fjerde kampen i Europa, borte mot Celtic. Men den feilen vår administrasjon har gjort, er at han ikke sto oppført blant de 25 navnene på lista til kampene mot St. Patrick's, altså i to kamper han ikke kunne spille uansett, og som vi også visste at han ikke kunne spille. Så en liten teknisk feil som vår administrasjon har gjort, gjør at vi ikke får muligheten til å kvalifisere oss til Champions League, forklarer Berg overfor Dagbladet, og legger til:

Handlet i god tro
- Det er sjokkerende, og stikk i strid med hvordan europeisk fotball skal drives i forhold til fair play og sportslig konkurranse. Uefa er veldig raske til å vifte fair play-flagget, men nå gjør de det motsatte. Dette strider mot de viktigste verdiene i en konkurranse som skal drives etter fair play.

- Vidar Davidsen mener at det kan ligge økonomiske motiver bak avgjørelsen?

- Det blir spekulasjoner. Jeg vil ikke gå inn på det. Vi ser på fakta, og fakta er at spilleren har stått over tre kamper i Europa, han har spilt både supercup og seriekamper for oss imellom dem, så vi har handlet i god tro. Det var en tilsvarende sak med Debrecen i 2010, og da argumenterte Uefa med at Debrecen handlet i god tro da de satte innpå en ikke-berettiget spiller på overtid. De ble bøtelagt, og resultatet i kampen sto. Vi har handlet i vel så god tro som dem, sier Berg.

- Hva gjør dere videre nå?

- Vi kommer til å anke. Vi kommer til å anke hele veien. Blir denne avgjørelsen stående er det en katastrofe for europeisk fotball og Uefa, sier Henning Berg til Dagbladet.