Rystende VM-avsløringer:

– Blir drapstruet på jobb

De siste åra har Qatar innført flere reformer og initiativ for å bedre arbeidsforholdene for gjestearbeidere. Nå viser en ny sjokkrapport fra Amnesty at mishandlingen på langt nær er over.

SJOKKRAPPORT: En ny rapport fra Amnesty avslører grusomhetene gjestearbeiderne i Qatar opplever. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB
SJOKKRAPPORT: En ny rapport fra Amnesty avslører grusomhetene gjestearbeiderne i Qatar opplever. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rapporten, som kom tirsdag, avslører hvordan gjestearbeidere i Qatar har blitt presset til det ytterste av ekstremt overarbeid, mangel på hvile, misbruk og nedverdigende behandling.

Amnesty har intervjuet 105 kvinner som er gjestearbeidere hos VM-arrangøren om to år. Funnene viser at til tross for de nye reformene som har blitt innført, får arbeiderne rettighetene sine brutt og misbrukt.

I 2017 innførte Qatar en egen lov for gjestearbeidere som blant annet satte en maksgrense på antall arbeidstimer, krav om daglige pauser, en ukentlig fridag og betalt ferie. Tre år seinere avslører Amnesty at ni av ti kvinner får disse rettighetene brutt og til og med blir krenket, slått og utsatt for overgrep på jobb.

  • Les også: Qatar: Drømmens ofre

En kvinne forteller at hun blir «behandlet som en hund», skriver Amnesty.

– Dette er på sett og vis ikke overraskende, men triste nyheter. Til tross for enkelte reformer ser vi at misbruket av gjestearbeidere i Qatar fortsetter, forteller generalsekretær i Amnesty Norge, John Peder Egenæs, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer