- Blir du tatt for EPO i London er du dum

Dopingjegerne har aldri tidligere hatt så gode metoder for å ta jukserne.

PUSTER DOPERNE I NAKKEN: Professor Peter Hemmersbach og leder for Antidoping Norge, Anders Solheim, får stadig bedre verktøy i kampen mot doping i idretten. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PUSTER DOPERNE I NAKKEN: Professor Peter Hemmersbach og leder for Antidoping Norge, Anders Solheim, får stadig bedre verktøy i kampen mot doping i idretten. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Når årets største idrettsfest går i gang på fredag, er det også startskuddet for alle dem som skal passe på at de olympiske heltene har oppnådd resultatene sine på ærligst mulig vis.

I London skal det tas rundt 5000 dopingprøver, og dopinglaboratoriene har aldri hatt så gode analyseverktøy for å avsløre jukserne som de har nå.

- Blir du tatt for å bruke EPO i London er du enten dum, har dårlige rådgivere, eller så har du tatt en kjempesjanse, fortalte avdelingsleder i Antidoping Norge, Mads Drange, på et antidopingseminar i forkant av OL i dag.

Gode antidopingkår I tillegg til økt effektivitet i EPO-analysene har det også kommet nye testmetoder for avsløring av veksthormonbruk siden forrige OL.

- Jeg tror dette blir det OL hvor antidopingarbeidet har hatt best kår. Men å definere det reneste OL er jo utrolig vanskelig når jeg ikke vet hvor mye urenhet det er i systemet generelt. Jeg ser bare urin og blod, sier lederen for Norges laboratorium for dopinganalyse, Peter Hemmersbach, til Dagbladet.

Blir dopingsaker Tidligere har kollegaen hans Inggard Lereim advart mot dopingskandaler i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer