GODE VENNER: Når Real Madrid møter Manchester United i åttendelsfinalene i Champions League møtes Jose Mourinho og Alex Ferguson hverandre igjen på sidelinja. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
GODE VENNER: Når Real Madrid møter Manchester United i åttendelsfinalene i Champions League møtes Jose Mourinho og Alex Ferguson hverandre igjen på sidelinja. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Blir fint å møte José igjen - jeg må kjøpe noe god vin

Ferguson om Champions League-trekninga.

(Dagbladet): Etter dagens trekning i Nyon i Sveits ble det klart: Manchester United møter Real Madrid i åttendelsfinalene i Champions League.

- Det er rundens kamp, sier Manchester United-manager Alex Ferguson til klubbens hjemmeside på spørsmål om trekningen.

Han gleder seg til å ønske Cristiano Ronaldo velkommen tilbake til stadion der portugiseren fikk sitt virkelige gjennombrudd, og skotten gleder seg også til å møte en annen portugiser - Real Madrid-manager José Mourinho.

- Det blir en fin anledning for fansen å se Cristiano igjen, og det blir hyggelig for meg å møte José igjen - jeg må kjøpe en god flaske vin!

Mareritt-trekning En som ikke er spesielt glad for at det var Real Madrid som ble Uniteds motstander i åttendelsfinalene er tidligere United-spiller Lou Macari.

- Det er en mareritt-trekning. Det er det ene laget folk med en tilknytning til United ville ha, men nå er trekningen gjort og en må prøve å slå de. Det er lettere sagt enn gjort med spillerne de har, som Ronaldo for eksempel, sier Macari til BBC.

Redaktør for United.no, Dag Langerød, mener også at trekningen ikke var bra sett med United-øyne.

- Min første reaksjon var: Nei! Det er kun to lag i Europa jeg føler United er litt underlegne og det er Real Madrid og Barcelona, sier Langerød til Dagbladet.

Selv om klubben i hans hjerte står overfor en formidabel oppgave, tror ikke Langerød det er umulig å slå de spanske ligamesterne. Han bekymrer seg imidlertid over at Real Madrid trolig er ute av kampen om ligagullet.

- Champions League er det store målet nå som de er ute av kampen om ligagullet. Kampene mot United vil ha topp prioritet, sier Langerød.

Mourinho med overtak på Ferguson Jose Mourinho har i tillegg et lite statistisk overtak på Ferguson. På de siste 14 møtene mellom Mourinho og Ferguson har førstnevnte vunnet seks, spilt uavgjort i seks og tapt bare to.

- Mourinho er en taktiker av rang, og har tradisjonelt sett et godt tak på United. Håpet er at de problemene en har sett på banen for de i ligaen i år holder seg ved like. Det skal også nevnes at United pleier å bli bedre etter nyttår, sier Langerød.

Det eneste han gleder seg til med kampen er å ønske Cristiano Ronaldo tilbake til Old Trafford.

- Det er veldig få United-fans som har noe imot Ronaldo. Jeg tror til og med at de fleste United-fans holder litt med Real Madrid på grunn av Ronaldo - og fordi vi har lidd noen finaletap mot Barcelona. Ronaldo har aldri lagt skjul på at han savner United som klubb, og han kommer til å få en varm applaus uansett utfall av kampen, sier Langerød til Dagbladet.