Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir flau av å se på fotball

I dag skal hockeygutta skape pinligheter for Finland.

BARTISLAVA 20110510: Vm Ishockey Slovakia. jonas holøs og Lars Erik Spets ler av fotballspillere og mener at filming er pinlig. Her på spillerhotelet i Bratislava Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BARTISLAVA 20110510: Vm Ishockey Slovakia. jonas holøs og Lars Erik Spets ler av fotballspillere og mener at filming er pinlig. Her på spillerhotelet i Bratislava Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

• Ishockeystudio kl. 16.15: Finland - Norge

BRATISLAVA (Dagbladet): Fotballspillere som ruller rundt etter knapt å ha blitt rørt er ikke noe nytt. De norske hockeygutta fnyser av slik oppførsel.

Humøret var på topp da Dagbladet møtte Norges hockeyhelter dagen før kvartfinalen mot Finland. Kampen i ettermiddag blir et slagsmål av de sjelden.

Men gutta er også opptatt av andre sider ved idretten. Filming og usportselig oppførsel i fotball har vært et hett tema den siste tiden. Ikke minst etter det første Champions League-møtet mellom Real Madrid og Barcelona.

Å se en spiller som knapt har blitt rørt rulle rundt i tilsynelatende sterke smerter har blitt dagligdags. Det problemet er veldig lite i ishockey.

- Jeg blir flau av å se på fotball, sier Norges hardhaus Ole Kristian Tollefsen (27) til Dagbladet.

Og fortsetter:

- Innen hockey er det ikke mye sånt. Det skjer i noen tilfeller. I Øst-Europa er det mer av det enn i Skandinavia eller Nord-Amerika, men det er noe som ikke respekteres.

Tollefsen, med en fortid i Colombus Blue Jackets og Philadelphia Flyers i NHL, vet hva han ville gjort dersom noen prøvde å filme seg til en fordel i duell med ham.

- Da hadde jeg sagt mye stygt, sier han med et smil.

Juksing er ukultur
Duoen Jonas Holøs (23) og Lars Erik Spets (26) skjønner ikke at noen kan ligge og rulle rundt uten å være skadet.

- Det er helt ukultur i hockey, det gjør du ikke. Det er ikke lov. Om du klarer å komme deg til benken, da gjør du det, sier NHL-spiller Holøs.

- Det er litt av idretten hockey. Der skal du ikke vise at du har det vondt selv om du kanskje har det, og du kaster deg ikke. Det er ikke akseptert i det hele tatt. Hvis noen får utvisning for filming skal jeg love at du har en del spillere etter deg i neste bytt, sier Spets.

Holøs sier han har opplevd motstandere som filmer.

- Det hender noen overdriver en hekting, men det er veldig sjeldent, sier han.

Tabu
Per-Åge Skrøder (32) sier spillerne fort begynner å snakke seg i mellom dersom noen filmer.

- Jeg har vært borte i det før, og den personen endra seg faktisk. Det går an. Jeg har blitt lært opp til at så lenge du ikke har brukket noe så skal du komme deg til boksen. Det er den instillingen jeg har. Det er litt tabu å bli liggende hvis du ikke er ordentlig skadet, sier han.

I dag venter Finland i kvartfinalen i det som har blitt et eventyr-VM for de norske spillerne. Finnene er skyhøye favoritter. Det passer Norge godt.

Tollefsen sier oppskriften for å gå til semifinalen er klar.

Gjerrige finner - Vi skal spille sånn vi har gjort. Frustrere dem ved å være gode defensivt og score på sjansene våre. Sånn har vi gjort hele VM og det skal vi fortsette å gjøre.

Trener Roy Johansen varsler kamp mot et svært godt kollektiv som spiller gjerrig.

- De spiller veldig tett, jobber godt og slipper inn lite mål. Det er et av de bedre finske lagene i VM de siste åra, sier han.

I VMs åpningskamp ble svenskene beseiret, og skulle Norge vinne i dag kan de smykke seg med tittelen «best i Norden».

- Ja, ikke sant. Det hadde ikke gjort noe, sier Tollefsen.

HARDE TAK: Her er Norges Ole Kristian Tollefsen i slåsskamp mot en fransk spiller i VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HARDE TAK: Her er Norges Ole Kristian Tollefsen i slåsskamp mot en fransk spiller i VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media