Blir frisk til EM

Gro Hammerseng (22) kastet seg rundt halsen på Karoline Dyhre Breivang (22) like etter at legene konstaterte at hun ikke hadde pådratt seg brudd i foten mot Nederland i går.

STAVANGER (Dagbladet): Legene konstaterte en bløtdelsskade i den ene ankelen, så landslagets visekaptein er trolig tilbake i full aktivitet igjen etter noen dagers hvile.

- Dette var knallgode nyheter. Jeg levde hele tida i trua på at det skulle gå bra, og ville ikke felle noen tårer på forskudd. Men innerst inne fryktet jeg naturligvis å få dårlige nyheter. Nå er jeg bare lettet, sier Gro Hammerseng til Dagbladet etter røntgenundersøkelsen på Sentralsjukehuset i Rogaland i går kveld.

Skadet da hun scoret

Skaden oppsto i duellen før hun scoret 17- 9 målet for Norge på et dobbelt froskekast like før pause. En nederlandsk motspiller tråkket på foten til Hammerseng akkurat i det hun var i satsen.

Først i 20-tida i går kunne hun slippe jubelen løs for fullt. Da hadde landslagsstjerna først fulgt andreomgangen av den totalt uspennende utklassingen av Nederland i liggende stilling på gulvet ved siden av den norske benken, og fulgt vanlig kø både på legevakta og Sentralsjukehuset.

Som god støtte hadde hun med seg landslagets ulykkesfugl, Karoline Dyhre Breivang - Stabæk-spilleren som mistet VM i fjor og mister EM i år på grunn av to alvorlige kneskader.

Hun er invitert til Stavanger for å følge landslagsvenninnene i EM-oppkjøringen.

Krykker og sjokolade

«Karo» bruker fortsatt krykker etter korsbåndoperasjonen for tre uker siden, men lånte de velvillig bort til Gro Hammerseng. På venterommet på sjukehuset spanderte hun også sjokolade og muntret opp Hammerseng. Tekstmeldinger haglet inn på Gros mobiltelefon i ett kjør. «Alle» ville vite hvordan det gikk med henne.

Lettet over utfallet kom hun raskt i det spøkefulle hjørnet.

- Legene fant heller ikke Downs syndrom...

Gro og «Karo» hadde tenkt ut en egen plan om legene hadde konstatert brudd - og at EM-sluttspill ville gått uten Gro Hammerseng.

Stripping

- Karoline skulle strippe og tiltrekke seg all oppmerksomhet, slik at jeg slapp å møte pressen. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det om jeg hadde fått beskjed om at EM hadde røket, smiler Gro Hammerseng.

Hun har ved selvsyn sett at spillere som Kjersti Grini, Janne Tuven og Karoline Dyhre Breivang har mistet store mesterskap på grunn av skader.

- Mange andre spillere har mistet mesterskap, så det ville ikke vært noe synd på meg. Men det er først når du frykter å gå glipp av noe stort at det går opp for deg at det betyr mer å være med enn man selv tror. Det er kjipt nok å måtte stå over mot Danmark i dag, men jeg skal klare å overleve det, smiler Gro Hammerseng.

Gjøvik og Vardal-spilleren har så langt i karrieren vært forskånet mot alvorlige skader.

- Jeg måtte stå over to seriekamper i fjor på grunn av en forstuelse i håndleddet. Og så har jeg tråkket over et par ganger. Det er alt, sier Hammerseng.

Landslagssjef Marit Breivik legger ikke skjul på at Gro er viktig i det norske laget, og føler at hun er den jenta som har tatt det største steget siden i fjor.

- Gro har klatret og klatret hele tida. Hun er den som drar opp tempoet i laget, sier Breivik.

PS! Etter en rask dusj slo Hammerseng også følge med de andre landslagsjentene på middag hos hovedsponsoren for femnasjonersturneringen i går kveld.

VENTETIDA ER OVER: Det kommer til å bli EM-spill på Gro Hammerseng. Her forlater hun syklehuset sammen med Karoline Dyhre Breivang, som mister EM i år.