- Blir gjerne med til EM!

DRAMMEN (Dagbladet): Norge U-Hviterussland U 5-1. Framtida i norsk fotball har det meste nåtida mangler i øyeblikket: Spennende typer og en ekstrem effektivitet. Og blir det EM-sluttspill, så er fortsatt John Carew (21) ung nok til å bli med på moroa.

- Jeg blir gjerne med. Det er skikkelig gøy å se kameratene mine lykkes på denne måten, sier John Carew.

U-landslagssjef Per Høgmo legger ikke skjul på sitt lille understatement når han sier følgende om Carew:

- Han er i hvert fall aktuell.

Før han legger til:

- John er naturligvis i stand til å styrke ethvert norsk landslag.

Skjønt, akkurat nå betyr det ikke så mye for Høgmo hvor mange A-landskamper og Champions League-finaler kandidatene hans kan skryte av.

- Det fungerer veldig bra for oss. Vi scorer mål, vi har en flott dynamikk i overgangsspillet og vi har både spillere som er ballsikre og spillere som har kraft og løpsstyrke, sier Høgmo.

Og:

- På topp gjør Christer George en flott jobb for oss. Det er viktig med spisser som scorer, påpeker han.

  • George scoret to vakre mål mot Ukraina sist fredag. I går nøyde han seg med å putte et straffespark, men selv det klarte han å gjøre på et vis ingen tidligere har sett av en nordmann i en landskamp: En skrudd lobb midt i mål - og en kavende hviterussisk keeper nede i det ene hjørnet.

Full fart

Carew og George er gode kamerater. I ungdomstida møtte de hverandre ofte på fotballbanen. Carew for Lørenskog. George for Skeid.

- Det er gøy å se Christer nå. Da vi var 15- 16 år var det han som var best av oss. Så dro jeg litt fra. Nå ser det ut som han er på full fart etter, sier Carew.

Og tempoet fram mot EM-sluttspillet er like høyt og effektivt for u-landslaget.

  • På de to siste kampene har de tidvis ydmyket to av Europas beste på dette nivået - Ukraina og Hviterussland - med henholdsvis 3- 1 og 5- 1.
  • Og Norge har klatret til topps på den tabellen som gir kvalifiseringskamp mot toerlaget i en annen pulje - og forhåpenlig EM-sluttspill.

Inspirerende

Carew så scoringene på tv i går kveld, og innrømmer at det er inspirerende å se norske landslagsspillere vinne og lage så fine mål.

- Spesielt lobben til Pa (Modou Kah) var gøy å se. Men var det bevisst da, tror du? Spør Carew og ler høyt.

HØYT OPPE: John Arne Riise vant alt i lufta mot Hviterussland, og laget hans vinner i oppvisningsstil for tida.