-  Blir glad hvis Solskjær scorer

Frank Lampard husker Ole Gunnar Solskjær som en fantastisk spiller. Nå gleder han seg stort til å se nordmannen score igjen.

Det framgår av et intervju Canal+ reporter Øyvind Alsaker har gjort med Chelseas og Englands eminente midtbanespiller. Lampard, som ble nummer to bak Ronaldinho i kåringen av Årets spiller i Europa, er full av beundring for måten Solskjær har kjempet seg tilbake på.

-  Jeg kjenner ikke Ole Gunnar så godt, men jeg kjenner selvfølgelig Rio Ferdinand og Wayne Rooney gjennom landslaget. De forteller meg hvor hardt arbeid han har lagt ned for å komme i form igjen, sier Lampard til Alsaker .

-  Og jeg vet hvilken fantastisk spiller han var når han var skadefri.

Fortjener det

Intervjuet sendes i sin helhet på Canal+ i dag, i forbindelse med oppgjøret Chelsea-Wigan.

-  Jeg har den ytterste respekt for folk som jobber veldig, veldig hardt for å komme dit de ønsker. Jeg vil, selv om jeg på ingen måte er en fan av Manchester United, bli svært glad for å se ham komme tilbake og score mål, lyder attesten fra Lampard, som er Chelseas toppscorer.

Det er fortsatt et stykke igjen til Ole Gunnar Solskjær er å regne med i førstelagsdiskusjonen. Som kjent spilte han sine første kampminutter på 18 måneder da han fikk prøve seg i førsteomgangen for Manchester Uniteds reservelag mandag. Etter den testen antydet nordmannen at målet er å kunne nærme seg førstelagstroppen rundt nyttår.

Veldig stolt

-  Det er åpenbart at han fortjener det, med alt det harde arbeidet han har lagt ned, mener Lampard.

Om nominasjonen til Årets spiller i verden og andreplassen i Årets spiller i Europa sier Frank Lampard følgende:

-  Veldig hyggelig. Jeg er svært glad over å bli nummer to på lista over Årets spiller i Europa, det er en stor ære for meg. Og også det å være i topp tre i verdensprisen med spillere av et sånt kaliber som Ronaldinho og Samuel Eto\'o gjør meg veldig stolt.

-  Det har vært et stort år for meg.

-  Og Mourinho sier han ikke ville byttet deg med noen - er det den største komplimenten?

-  Ja, fordi manageren er den jeg liker best å glede. Han er den viktigste for meg. Han ser meg hver uke, jeg håper å være en viktig del i laget hans, jeg respekterer ham 100 prosent som manager - og er veldig fornøyd når han omtaler meg sånn.

Alltid på banen

-  Hvordan er det mulig å spille 161 strake kamper i Premier League - hver eneste match i over fire år?

-  Jeg prøver å holde meg i så god form som mulig. Jeg presser meg selv hardt, og i en klubb som Chelsea vet du at du må prestere på høyt nivå for å holde plassen i laget. Vi har så mange gode spillere som venter på å ta steget inn i laget.

I vår vant Chelsea sin første ligatittel på et halvt århundre. De har for tida stø kurs i retning av å gjenta bedriften, nå med den kortest mulige ventetida. De har allerede fått ei solid luke på konkurrentene, og scorer suverent flest mål.

Likevel må de tåle å bli kalt kjedelige.

-  Vi fikk kritikk allerede før vi vant noe for alle pengene vi brukte, og folk leter bestandig etter feil og grunner til å kritisere alt mulig. Etter at vi fikk suksess sist sesong er de bare blitt verre, sier Lampard.

 Manchester United møter Everton på Old Trafford i morgen kl. 17.00.

SPORT PÅ TV

I DAG på Canal+

13.45: Liverpool-Middlesbrough

16.00: Chelsea-Wigan

18.15: Newcastle-Arsenal

ETTERLENGTET: Veldig mange ønsker å se Ole Gunnar Solskjær slik igjen. Til og med Frank Lampard - en av verdens beste fotballspillere på Uniteds erkerival Chelsea.
BEUNDRER: Frank Lampard i aksjon mot Liverpool i Champions League tirsdag.