LAGET MOT FRANKRIKE:  Bak fra venstre: Håvard Nordtveit, Martin Linnes, Joshua King, Alexander Tettey og Brede Hangeland. Foran fra venstre: Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi, Stefan Johansen, keeper Ørjan Håskjold Nyland, Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LAGET MOT FRANKRIKE: Bak fra venstre: Håvard Nordtveit, Martin Linnes, Joshua King, Alexander Tettey og Brede Hangeland. Foran fra venstre: Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi, Stefan Johansen, keeper Ørjan Håskjold Nyland, Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Blir hetset på egen Facebook-side: - Legg ned hele landslaget

Kok etter stortapet for Frankrike.

ULLEVAAL (Dagbladet): Fotballandslaget la i ettermiddag ut et «skrytebilde» på sin egen Facebook-side. Gutta stiller i drakt og shorts med de norske fargene.

På private Facebook-sider pleier «selfies» og «skryties» - og alt hva det heter - å føre til masse «likes» og go'ord.

Men i kommentarfeltet under lagbildet får Per-Mathias Høgmo og hans menn så hatten passer.

- På tide å legge ned hele landslaget, skriver en innsender.

Mistet troen Tirsdag tapte Norge 4-0 mot Frankrike på Stade de France. Laget ble banket opp, rullet i tjære og sendt med A-post til Norge. Slik må det i alle fall ha føltes.

- Mistet helt troen på Norge etter kampen mot Frankrike! Elendig, skriver en annen innsender på Facebook-sida.

Lørdag spiller Norge mot Russland. Her er det ikke mye oppmuntring å få:

- Lykke til med et nytt stortap! står det i kommentarfeltet.

- På tide å stå opp og blø for drakta, for helvete, skriver en annen.

Videre:

- Svakeste landslag på mange tiår.

Engasjement Trener Høgmo har merket seg det enorme engasjementet rundt laget. Mens han i åtte måneder har fått en slags fredningstid, begynte det å ulme etter tapet for Frankrike.

På et pressemøte på Ullevaal i dag sa han:

- Jeg synes det har vært veldig mye god journalistikk. Jeg synes dere er flinke til å stille kritiske spørsmål. Det er viktig, og det er deres jobb. Sammen kan vi utvikle dette på en god måte. Det holder oss på tærne, og vi leter i hver krik og krok. Dere skal ikke være redde for å dra til skikkelig.

Svar på tiltale Og du kan trygt si at Høgmo fikk svar på tiltale, av fotballandslagets følgere på Facebook.

Der dundres det til torsdag, selv om det også vanker flere hundre «likes».

- Hva skjedde med «ofrer alt» og «vi er bedre enn de aner?» På tide å vise det, gutta! heter det videre i kommentarfeltet.

Høgmo sier:

- Hvordan laget framstår er mitt ansvar. Det er ikke spillernes. Det er jeg som legger strategien. Det er meg dere må se på og utfordre hvis dere er uenige.

Snittalder 30 Han fortsetter:

- Samtidig håper jeg dere ser at det å være landslagstrener tar litt tid. Nå møter vi et russisk lag lørdag der snittalderen er rundt 30 år. De har bygd laget over lang tid. Jeg ber om at spillerne får tid til å utvikle seg, slik at de kan bli stolte ambassadører for Norge.

Høgmo har tidligere sagt at tida fram mot EM-kvaliken 9. september er ei læringstid. Så får vi se om laget klarer å sette på plass høyt gasjerte stjerner fra Italia, som gjester Ullevaal denne datoen.

NOE Å SNAKKE OM:  Landslagstrener Per-Mathias Høgmo (til høyre) og assistenttrener Jarl Torske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NOE Å SNAKKE OM: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo (til høyre) og assistenttrener Jarl Torske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer