Blir Hoppuka avgjort her? Tandes rival kjørt til sykehus

Store smerter for Kamil Stoch.

DRAMATISK: Kamil Stoch falt på trening før dagens renn i Innsbruck. Han slo seg kraftig. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Kamil Stoch falt på trening før dagens renn i Innsbruck. Han slo seg kraftig. Foto: NTB ScanpixVis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) gikk til topps i Innsbruck og leder Hoppuka. Nordmannen ligger 1,7 poeng foran Kamil Stoch.

Polakken kom på fjerdeplass i dagens renn. Likevel framsto han som en skygge av seg selv. Årsaken var trolig det som skjedde i treningshoppet før rennet.

Stoch falt og hadde tydelige smerter etterpå. Han klarte å reise seg for egen maskin. Men situasjonen var ikke som den skulle. I rennet - som bare hadde én omgang på grunn av vinden - landet han på 120,5 meter.

Det var åtte meter bak Tande.

Til sykehus

Polske pressefolk forteller til Dagbladet i kveld at Stoch ble kjørt til sykehus etter konkurransen. Trøbbel med bindingen førte til fallet.

ETT RENN IGJEN: Danie-André Tande og co. kjørte fra Innsbruck til Bischofshofen i kveld.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ETT RENN IGJEN: Danie-André Tande og co. kjørte fra Innsbruck til Bischofshofen i kveld.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Det skal ha vært frykt for at Stoch slo opp et gammelt brudd i kragebeinet. Legene konstaterte at så ikke var tilfellet, men Stoch er kraftig forslått.

Hoppuka avgjøres i Bischofshofen fredag. Spørsmålene er hvordan smertene påvirker Stoch.

Heller ikke Tandes andre rival - østerrikeren Stefan Kraft - var i balanse dag. Det østerrikske laget er blitt rammet av mage- og tarmproblemer det siste døgnet. Kraft var blant dem som var slått ut.

Til rennet klarte han å mobilisere krefter, men han ble bare nummer 18.

Førerposisjon

I SMERTER: Kamil Stoch. Foto: NTB Scanpix
I SMERTER: Kamil Stoch. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tande lå 6,6 poeng bak Stoch før dagens renn. Nå er han i førerposisjon. I tillegg til at Stoch reiser forslått til Bischofshofen i kveld, er bakken her - Paul Ausserleitner - Tandes favoritt i Hoppuka.

- Daniel har mulighet til å vinne alt sammen. Det blir spennende å se hvordan han takler presset, sier trener Alexander Stöckl.

- Jeg føler meg klar for Bischofshofen. Det kommer til å bli et helvetes trøkk, erklærer Tande.