KRIG: Den femte etappen i årets Tour de France var av det spektakulære slaget der rytterne kjempet seg over brosteinssektorer i ufyselig vær. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
KRIG: Den femte etappen i årets Tour de France var av det spektakulære slaget der rytterne kjempet seg over brosteinssektorer i ufyselig vær. Foto: REUTERS/Christian HartmannVis mer

- Blir husket som en av de mest episke etappene noensinne

Sykkellegende hyller brosteinskrigen.

ARENBERG (procycling.no): Brosteinsetappen hadde alt.

Tour de France sto i flammer selv om regnet høljet ned da rytterne hamret løs på veiene og brosteinen på rittets femte etappe.

På forhånd fryktet flere av sammenlagtfavorittene for deres videre eksistens som en trussel for den gule trøya.

Det med rette. De falt som fluer.

Sykkellegenden Greg LeMond hyllet arrangøren som våget å la kaoset råde på brosteinen nordvest i Frankrike.

- Dette vil gå inn i historien og bli husket som en av de mest episke etappene i Tour de France noensinne. Dagen var helt utrolig, sier LeMond til Eurosport.

Den triple Tour de France-vinneren hyllet Vincenzo Nibalis og Astanas show. Det kasakhstanske laget sprengte feltet for Nibali i den gule trøya, og italieneren tjente mer enn to minutter til Alberto Contador.

Paris-Roubaix-vinner Niki Terpstra fortalte i målområdet ved Arenbergskogen om kaoset som rådet.

- Det var utrolig mange velt helt fra starten av etappen. Jeg var i for dårlig posisjon før den første brosteinssektoren, og da var jeg sjanseløs på å hevde meg, forteller nederlenderen til Eurosport.  

Regnet som høljet ned gjorde forholdene svært krevende. Rytterne kriget for hver eneste meter med framdrift.

- Det var som å sykle på is. Gjørmen og regnet gjorde brosteinen ekstremt glatt, forklarer Terpstra.

Arrangøren kansellerte også to av brosteinssektorene før etappen startet på grunn av de ufyselige forholdene. Det hindret ikke rytternes offensivitet. Tvert i mot, det var maksimalt kjør over samtlige sektorer.  

- Dette kommer til å være høydepunktet i årets Tour de France. Det er jeg sikker på. Den vil bli husket i tiårene som kommer. Det var fasicnerende, underholdende og en krig. Det var en vanvittig pakke, forteller en engasjert LeMond.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.