- Blir i Austria

Sigurd Rushfeldt skrinlegger planene om comeback i Tippeligaen, og blir i Austria Wien til 2005.

Rushfeldts kontrakt går egentlig ut våren 2004. Men i avtalen ligger også en klausul om at både han og klubben kan forlenge kontrakten med ytterligere ett år hvis en av partene ønsker det. Og den har Rushfeldt og hans agent Rune Hauge bestemt seg for å benytte seg av.

- Jeg har bestemt meg for å bli i Wien i ett og et halvt år. Jeg trives veldig godt her nede, det går bra sportslig, så jeg har bedt om et snarlig møte med klubben, slik at vi får forlenget avtalen med det ene året, sier Rushfeldt til Dagbladet.

12 mill.

Etter det Dagbladet erfarer tjener Rushfeldt 12 millioner kroner i året i den østerrikske toppklubben. Dermed er det en svært lukrativ opsjon finnmarkingen benytter seg av.

- Jeg har en veldig god kontrakt, ja. På høyde med det du tjener i storklubbene rundt om i Europa. Men Austria har veldig god økonomi og er en solid klubb på alle måte.

For Rushfeldt er det likevel det sportslige som teller mest. I fjor på denne tida sleit han benken, og uttalte til Dagbladet at han ville tilbake til Norge og Tippeligaen for å få spille fotball.

- Men det snudde da vi fikk Christopher Daum som trener. Jeg fikk tillit, begynte å gjøre det bra. Og det har fortsatt under den nye treneren. Jeg er førstevalg, og har scoret sju mål på åtte kamper fra start, sier Rushfeldt.

- Jeg tror jeg aldri har vært bedre enn jeg er akkurat nå.

- Ikke praksis

Men selv om han føler seg i meget godt slag, synes det som om han er lenger unna landslagsplass enn noensinne.

I vår scoret han mot Luxemburg i EM-kvalikken. Siden har han vært i kulda. Og landslaget bare laget ett mål. På straffe.

- Jeg håper selvsagt at jeg blir tatt ut, men jeg vet ikke om landslagsledelsen har sett meg i høst i det hele tatt.

Men Rushfeldt følger med. Og synes det er interessant å observere at formspillere fra Tippeligaen har gjort gode innhopp for Norge.

- Ja, og jeg tror det er viktig for Norge å bruke spillere som er i form, men det har jo ikke alltid vært praksisen på landslaget, sier han lakonisk.

Rushfeldt har hørt snakk om at norgeslandslagssjef Nils Johan Semb eller assistenttrener Harald Aabrekk vurderte å se ham i kveldens UEFA-cupkamp mot Borussia Dortmund i Wien.

- Det blir en tøff kamp, men jeg tror vi har en bra sjanse til å slå dem hjemme. Jeg registrerer jo at de sliter litt i Bundesliga. Men det blir et tøft oppgjør, sier Rushfeldt om møtet med André Bergdølmo og Dortmund.

BLIR: Sigurd Rushfeldt tar et ekstra år i Austria Wien, hvor han tjener 12 millioner kroner i året. Her kjemper han med Olympique Marseilles' Fabio Celestini i kvalifiseringen til Champions League 27. august i år.