- Blir i Brann

Brann er i pengenød, og vil selge spillere. Og i morgen er det ventet storinnrykk av agenter og klubber på Brann stadion. De fleste kommer for å se på Thorstein Helstad. Men toppscoreren i Norge advarer sin egen klubbledelse om å gå for fort fram. - Jeg blir i Brann, sånn er det bare, sier Helstad til Dagbladet.

Ryktet om at Brann er salgskåte svirrer rundt om i Fotball-Europa. På tribunen mot Molde vil det trolig sitte et titall kjøpelystne klubber.

- Interessen er større enn vanlig, ja. Både fra agenthold, og generelt fra publikum på denne viktige kampen, sier sportslig leder i Brann, Arne Møller.

De norske agentene bekrefter den store interessen.

- Det er nok et hett tips å dra til Bergen på søndag hvis man vil se hva som rører seg, sier agent Per A. Flod til Dagbladet.

Hauge avventer

Helstads agent, Rune Hauge, bekrefter at det vil være klubber på stadion for å se nærmere på Thorstein Helstad.

- Ja, jeg vet om noen. Hvor mange vil jeg ikke si.

Det han vil si noe om, er Thorstein Helstad.

- Jeg har hatt en uformell prat med Thorstein, og vi er enige om at vi helst avventer en overgang. Det er ingen grunn til å forhaste seg. Verdien på Helstad vil trolig øke fram mot neste sommer. Sett i det lyset vil jeg nesten anbefale Brann å vente med et salg. Ingen av partene vil tape på å vente, sier Hauge til Dagbladet.

Helstad er enig.

- Ja, jeg trives så utrolig godt her i Bergen. Hvis jeg først skal bli solgt, så vil jeg til en toppklubb i en av de store ligaene. Italia, Tyskland, England eller Spania, sier Helstad.

- Har du gitt Brann-ledelsen klar beskjed om at du absolutt ikke vil vekk?

- Ja, blant annet med å si klart fra gjennom svar jeg har gitt i media, sier Helstad.

Må være proff

Brann innrømmer det er et dilemma at deres mest attraktive vare gjør seg usalgbar selv.

- Vi vil selvsagt ikke jage folk vekk fra klubben. Men jeg vil si at Thorstein Helstad som profesjonell spiller er nødt til å forholde seg til et konkret bud hvis vi får noe, sier Møller.

Minustallene skriker nemlig etter et spillersalg. Trolig trenger Brann rundt ti millioner for å berge årets budsjett.

- Jeg har ikke de nøyaktige tallene. Men ja. Vi må ha et spillersalg for å komme i mål.

Og da må klubben trolig selge en annen spiller enn Helstad.

VIL IKKE SELGES: Thorstein Helstad stortrives i Bergen og vil bli i Brann ei god stund til. Men klubben er avvhengig av et salg for å få budsjettet i balanse.