- Blir i United, inntil videre

Siste nytt i sommerens overgangssaga.

Cristiano Ronaldo sier til en portugisisk avis at han vil spille for Manchester United, selv om det fortsatt er hans ønske å bli Real Madrid-spiller.

- Sir Alex Ferguson hørte på mine argumenter, jeg hørte på hans, og vi ble enige om at det beste for begge parter er at jeg blir. Derfor kan jeg bekrefte at jeg spiller for Manchester United kommende sesong, sier han.

- Før det oppstår rykter om at jeg spiller mot min vilje, vil jeg gjøre det klart at det vil være løgn. Jeg vil spille for Manchester United med hele mitt hjerte og sjel. Jeg vil kjempe for og ære trøya med samme innstilling som alltid.

Publico offentliggjorde onsdag et sammendrag av intervjuet på sitt nettsted, dagen før hele saken trykkes i papirutgaven.

Ronaldo har kontrakt med United i nesten fire år til, og manager Ferguson har gjort det klart at spilleren ikke vil bli solgt. Ronaldo har nå slått seg til ro med det.

- Jeg var ansvarlig for kontroversen. Det var jeg som offentlig fortalte om mitt ønske om å komme til Real Madrid, og mot min vilje var jeg ansvarlig for det dårlige forholdet som oppsto mellom klubbene, sier han.

Ferguson tilfreds

Ferguson sier seg tilfreds med Ronaldos uttalelser.

STJERNE: Bildene av Cristiano Ronaldo blir bare mer og mer preget av glamour og mindre og mindre preget av fotball for hver dag som går. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/SCANPIX
STJERNE: Bildene av Cristiano Ronaldo blir bare mer og mer preget av glamour og mindre og mindre preget av fotball for hver dag som går. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg har visst at det ble slik. Jeg reiste til Portugal for noen uker siden, og vi renset luften. Han snakket også med noen av spillerne, sa manageren etter onsdagens treningskamp mot Juventus.

- Gutten har vært gjennom en vanskelig tid, men han slo seg til ro da han kjente min holdning. Vi er fornøyd med det intervjuet han nå har gitt, og vi ønsker ham velkommen tilbake hit neste uke.

Ferguson ber United-fansen om å støtte Ronaldo tross hans uttalelser om at han ønsket å bli solgt.

- Fansen må forstå. Det er vanskelig når en ung gutt fristes av så mye penger, særlig en ung gutt fra Madeira som har måttet ta seg av familien siden faren døde. Cristiano vet at han er lykkelig her, og vi har hatt et godt forhold. Nå er dette ferdig, og gutten er United-spiller. Det er det viktigste.

Drømmer fortsatt

Ronaldo legger fortsatt ikke skjul på at det er hans drøm å få spille for Real Madrid en gang i framtiden.

- Jeg vet at de var interessert i å hente meg, og at de bød mye penger for meg. Jeg ønsket at budet skulle blitt godtatt. Å si noe annet ville være uærlig overfor folk og min egen samvittighet, sier han.

Ronaldo, som forrige sesong scoret 42 mål, kan være tilbake på banen tidligst i oktober etter en ankeloperasjon.

- Blir i United, inntil videre

(NTB)