Eksperter om Solskjærs snuoperasjon:

- Blir ikke kvitt presset

En sterkt presset Ole Gunnar Solskjær så seg nødt til å gjøre formasjonsendringer før skjebnekampen mot Tottenham. Dette fikk kritikk fra flere hold, men med seier har pipa fått en annen lyd.

MOTSVAR: Med seier over Tottenham motbeviste Ole Gunnar Solskjær kritikerne. Foto: NTB
MOTSVAR: Med seier over Tottenham motbeviste Ole Gunnar Solskjær kritikerne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Å slå tilbake med en godt taktisk utført bortekamp og seier var eneste alternativet de hadde. Presset var enormt og igjen leverer Solskjær med kniven på strupen, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp til statskanalen.

For med alles øyne rettet mot seg sikret Solskjærs mannskap for 3-0 seier mot Tottenham lørdag kveld, etter å ha gått tilbake til røttene og startet med trebackslinje.

Det er nøyaktig samme oppskrift han brukte som midlertidig manager i Manchester United.

Formasjonstaktikken fikk kritikk fra flere hold. Blant annet fra journalist i Manchester Evening News, Samuel Luckhurst. Han mente blant annet at formasjonsendringen ble en innrømmelse på nederlag, skrev han på Twitter.

- Det er forståelig med tanke på forrige ukes resultat, men det er også en innrømmelse av tap og tilbakegang, skrev han.

- Jeg tror dette er et av de mest defensive Man Utd-lagene jeg noen gang har sett, sa tidligere United-forsvarer Gary Neville til Sky Sports, før kampen.

- Ikke kvitt presset

Tap og nederlag ble det imidlertid ikke. Først satt Cristiano Ronaldo et perlemål, som ga United-laget selvtilliten de trengte i fortsettelsen. Seinere vartet både Cavani og Rashford opp med mål to og tre.

- Alle målene var fantastiske. Det første scoringen er den veldig viktige. For en pasning fra Bruno, og Cristiano er best. Hvis han bommer på en sjanse, så er han så fokusert på den neste. For et mål, sa Solskjær ifølge BBC etter kampen.

- Guttene var fantastiske, sier han videre.

For det kan ha vært vinn eller forsvinn for nordmannen som har vært under et massivt etter 0-5 nederlaget mot Liverpool forrige søndag. Med seier i dag mener likevel ikke NRKS fotballekspert at Solskjær er kvitt presset.

– Men presset blir han ikke kvitt. De er fortsatt avhengige av gode resultater mot Atalanta og deretter City. Men de traff langt bedre taktisk denne gangen mot et svakt Spurs, sier Carl-Erik Torp videre til statskanalen.

Den anerkjente fotballjournalisten Fabrizio Romano, på sin side, mener at Solskjær så langt står trygt i møte med Atalanta og Manchester City. Det skriver han på sin Twitterkonto.

- Jeg må rose Solskjær for hans valg. Etter denne uka, under et enormt press, så leverte han, skriver den britiske journalisten Tom Mc Dermott, på Twitter.

Verdensmester Raphaël Varane fungerte i en ny rolle i Solskjærs suksessfulle 5-3-2 variant mot Tottenham. Han får skryt av Rio Ferdinand som blir ansett som en av Manchester Untieds beste midtstoppere gjennom tidene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer