Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir ikke sur om du kaller det krise

Jönsson frykter for selvtilliten i Rosenborg.

NY NEDTUR: En frustrert Jan Jönsson prøver å få ballen raskt i spill underveis i andre omgang. Svensken innrømmer at poengmangelen sliter på spillernes selvtillit.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
NY NEDTUR: En frustrert Jan Jönsson prøver å få ballen raskt i spill underveis i andre omgang. Svensken innrømmer at poengmangelen sliter på spillernes selvtillit. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad - Rosenborg 2-0.

Jan Jönsson innrømmer at Rosenborg nærmer seg krise etter at nok en mulighet til å ta poeng gikk fløyten i Fredrikstad i kveld.

Etter et fortjent tap i Plankebyen står den regjerende seriemesteren med ett poeng etter fire kamper - og åtte mindre enn de som ligger i toppen.

- Ett poeng etter fire matcher. Jeg blir ikke sur på deg om du kaller det krise, selv om jeg ikke vil bruke ordet. Det oppfattes sånn når man ser på poengfangsten, det skjønner jeg, sier Jönsson.

- Vi har ikke fått resultater med oss, selv om vi har spilt bra, og det gjør noe med selvtilliten, sier svensken.

Uvant situasjon
For RBK-sjefen mener stolpetreffet til Daniel Fredheim Holm tidlig i første omgang ble et vendepunkt. Holms heading fikk stolpe ut, og i stedet gikk Tarik Elyounoussi opp og dunket ballen stolpe inn.

- Hadde vi fått 1-0 på den som går i stolpen og langs streken, så kunne det gjort noe med selvtilliten. Når vi ikke fikk det, så mistet vi litt selvtillit, og i andre omgang er det en del tekniske feil som vanligvis ikke ville kommet fra de tekniske beina vi har.

- Hvordan er stemninga i garderoben etter nok et tap?

- Stemningen er samlet, men dette påvirker selvtilliten. De rutinerte er i en annen situasjon enn de er vant til, de er vant til stolpe inn, og så opplever de plutselig stolpe ut. I tillegg er det en del unggutter som ikke har vært med på dette før. Når vi presser på i andre omgang, gjør vi tekniske feil jeg ikke er vant til å se. Det er ingen hyggelig situasjon, sier Jönsson.

Kan ikke huske dårligere andreomgang
Mikael Lustig skjønner ikke helt hvorfor det går så galt for Rosenborg som det gjør for tiden.

- Vi begynner bra de første fem minuttene. Etter det er det dårlig. Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg prøver å tenke om jeg kom på en overlapp eller til et innlegg etter det, men jeg tror ikke jeg gjorde det i løpet av 90 minutter. Det er merkelig, sier Lustig til Dagbladet.

- Brann borte var også dårlig, men bortsett fra det er denne kampen egentlig den første hvor vi ikke kan klage så mye på at vi ikke får poeng.

- Janne sier at det går utover selvtilliten deres, hvordan føler du det?

- Det er jo sånn at etter et par tap, så føler man at man må vinne. Da tør man kanskje ikke prøve på de tingene som man pleier å gjøre, og det føles litt som om vi gutta har det sånn, sier Lustig.

- Det er første gang på tre år at jeg syns vi gjør en skikkelig dårlig andreomgang, og det er tøft, sier han.

Overrasket over RBK
Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune så laget sitt dominere på hjemmebane mot Rosenborg, og spesielt etter pause var FFK klart det beste laget.

- Jeg er enig i at vi dominerer i andre omgang. Vi får kampen inn i vårt spor, og tvinger Rosenborg til å slå lange baller inn i midten for stuss, i stedet for farlige innlegg fra 35 meter og inn. I tillegg fortsatte vi å holde på ballen, og lykkes egentlig med alt vi hadde planlagt, sier Aune til Dagbladet.

- Er du overrasket over det RBK klarer å levere?

- Nei, Rosenborg er et fantastisk godt fotballag. De har hatt en tung start på sesongen, men alle vet at det kommer til å snu. De har så mange gode fotballspillere, at det er bare et spørsmål om tid. Heldigvis snudde det ikke mot oss, sier FFK-treneren.

Mye av æren for det skal Tarik Elyounoussi ha, etter sitt fantastiske ledermål, og utrettelig jobbing hele kampen.

- Jeg er litt overrasket over Rosenborg. Jeg trodde de skulle komme litt tøffere ut, spesielt når de har ett poeng på tre kamper. Jeg trodde de skulle være litt mer aggressive og ville mer, men det så ikke sånn ut. Men det har kanskje mye å gjøre med at vi gjør en bra match også, sier han.

Kan ikke tenke på avstanden
Rosenborgs to neste kamper kommer mot Vålerenga hjemme og Molde borte. Det kan fort bli avgjørende kamper i kampen om gullet.

- Hjemme behøver vi en bra prestasjon og må sikte mot tre poeng. Men det er to bra motstandere, og om vi ikke var ydmyke fra før, så er vi det nå, sier Jan Jönsson.

- Nå er det åtte poeng opp til teten, når blir avstanden for stor?

- Jeg kan ikke tenke så mye på poengene, først og fremst må vi få opp kvaliteten på spillet, sier Jönsson til Dagbladet.

MERKELIG: Mikael Lustig kan ikke huske at så mye har gått galt for Rosenborg-spillerne i en andreomgang som mot Fredrikstad.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
MERKELIG: Mikael Lustig kan ikke huske at så mye har gått galt for Rosenborg-spillerne i en andreomgang som mot Fredrikstad. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media