- Blir ikke tatt alvorlig

TROMSØ (Dagbladet) TIL - Odd 0-3. - Fantastisk, vi er det undervurderte laget ingen tar på alvor. Men nå kan vi ta medalje, jublet tomålsscorer Ronny Deila (26) etter en deilig dag på jobben.

- Odd er laget som glemmes og ikke tas på alvor av «ekspertene» i media. Rart, for vi har spilt stabilt godt over mange år. Vi ble cupmestere i fjor. Og vi er et lag i utvikling som har enda mer å gå på, sa en selvsikker Deila etter oppvisnigen mot Tromsø.

Angriper borte

- Og i oktober skal Odd feire seriemedalje?

- Ja, det er realistisk. I fjor var vi seks poeng bak bronse. Og i år er vi blitt et bedre bortelag, mens vi er like gode hjemme som før, sier Deila.

Ifølge Deila - Odd-gutt siden 1993 - er dette de viktigste grunnene til at Odd bør regnes med som et topplag - vel å merke dersom de får beholde spillerne som nå blomstrer:

  • I fjor var Odd landets beste hjemmelag. Men nå tør laget også utfolde seg og angripe på fremmed gress. Det er et langt steg videre.
  • Selvtillit. Spillerne vet hva de er gode for, og behøver ikke ha overdreven respekt for noen. Og det har de heller ikke. Ubeskjedne telemarkinger drar hvor som helst i landet for å vinne.
  • Samholdet. De fleste spillerne har spilt sammen i årevis, og er en sammensveiset gjeng, på og utenfor banen.
  • Spillestilen: Årelang terping på teknisk, hurtig pasningsfotball bærer frukter.

TIL svakere

I fjor var TIL og Odd tabellnaboer. I år er det klasseforskjell på lagene:

- Mot Tromsø hadde vi en fæl statistikk. 0- 7 de to åra vi har vært her. Men i dag har vi full kontroll. Det kan naturligvis ha sammenheng med at TIL nå mangler trøkken og tælen de var kjent for. Mens vi er blitt bedre, er de blitt svakere, mener Deila.

Dødballspesialistene fra Skien satte inn tre dødballmål. To kom på viktige tidspunkt: Ett rett før pause, og ett rett etter. Det første og det siste sto Deila sjøl for:

1- 0 på straffe, 2- 0 da han nikket inn et hjørnespark.

- Tre dødballmål overrasker meg ikke. Men jeg er mest glad for at vi også styrte banespillet, mener Odd-trener Arne Sandstø

I går var treneren særlig godt fornøyd med Deila, midtbanegeneral Sami Mahlio og lettbeinte Espen Hoff.

- Særlig de to siste er i kjempeform. La oss bare håpe det varer, sier Sandstø.

SLO TIL: I går var Ronny Deila (høyest) best i begge ender av banen. Her stanger han inn 3-0 mot et stillestående TIL-forsvar.