<strong>FÅR NY SJEF:</strong> Mikael Dorsin (t.v) og Roar Strand er spent på hva Eggen foretar seg når han starter på nytt i RBK mandag. Foto : Arve Johnsen, Digitalsport
FÅR NY SJEF: Mikael Dorsin (t.v) og Roar Strand er spent på hva Eggen foretar seg når han starter på nytt i RBK mandag. Foto : Arve Johnsen, Digitalsport Vis mer

- Blir imponert om Eggen er like gira som før

Roar Strand håper på gode, gamle 4-3-3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LERKENDAL (Dagbladet):  Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin og superveteran Roar Strand har vidt forskjellige kjennskap til Nils Arne Eggen, men de er enige om to ting:

Erik Hamrén vil bli savnet, og Eggen er den beste løsningen ut 2010.

- Det er en trist dag for klubben. Det er vemodig at vi har mistet en så bra trener. Samtidig er det bra at Nils Arne er på plass — han er den beste løsningen nå, sier Strand.

Fantastiske meritter
28-årige Dorsin er enig i at det er trist for klubben at Hamrén drar, men han har full forståelse for landsmannens valg.

- Det er klart det er trist at Erik drar, men trenere kommer og går. Sånn er det bare.

Om Eggen har han ikke mye negativt å si, men tar av gjør heller ikke den sindige svensken.  

- Han har jo fantastiske meritter. Jeg forventer allikevel ikke at han skal endre på noe særlig. Vi skal framstå som nå, men det er vel kanskje i det offensive vi har mest å gå på, sier Dorsin.

Selv om Roar Strand er veldig positiv til Eggens inntreden er Rosenborgs eldstemann bevisst på at tidene forandrer seg.

- Det er en helt annen tid nå, jeg har inntrykk av at spillet preges mer av individualister. Men jeg blir veldig imponert om han er like gira på treningsfeltet som før. I forhold til spillet, bør han nok ikke rokke for mye ved det, sier 40-åringen.

<strong>VEMODIG:</strong> Nils Arne Eggen bør ikke endre for mye på Erik Hamrens spilleopplegg, mener både Dorsin og Strand. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport
VEMODIG: Nils Arne Eggen bør ikke endre for mye på Erik Hamrens spilleopplegg, mener både Dorsin og Strand. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport Vis mer

Det har blitt mye snakk om at Rosenborg nå helt sikkert kommer til å legge om til en mer offensiv 4-3-3-formasjon. Dette er ikke spillerne så opptatt av.

Gode, gamle 4-3-3
- Som sagt så bør han ikke gjøre for mye forskjellig, men den gode, gamle 4-3-3 hadde nok gjort seg bra i år også, sa Strand.

- Det er jo bare tallkombinasjoner, men når det er sagt så tror jeg ikke Eggen er så ivrig på den formasjonen som alle skal ha det til, mener Dorsin.

Det har, litt humoristisk, blitt sagt i gangene på Lerkendal at Nils Arne Eggen skal få problemer med å gjøre seg forstått hos flere av de utenlandske spillerne i klubben.

- Du skulle hørt noen av engelsk-sitatene Hamrén lirer av seg, så hadde du forstått at det ikke blir noe problem, sier Strand.

<strong>GAMLER DAGER:</strong> Roar Strand spilte under Nils Arne Eggen på hele 90-tallet, og er åpen for et formasjonsskifte med gamlesjefen tilbake. Foto: Per Løchen, Scanpix
GAMLER DAGER: Roar Strand spilte under Nils Arne Eggen på hele 90-tallet, og er åpen for et formasjonsskifte med gamlesjefen tilbake. Foto: Per Løchen, Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer