- Blir ingen spurtkanon med disse lårene

Men Kristin Størmer Steira beinet inn til bronse.

SAPPORO/OSLO (Dagbladet.no): Kristin Størmer Steira tok bronse på jentenes 2 x 7,5 kilometer skiathlom. Den norske jenta var med i teten på hele klassisk-delen.

På favorittdelen i fristil kjørte hun hardt fra start, og slet fra hverandre feltet. Hun forsøkte et rykk etter ti kilometer, men fikk med seg Olga Savjalova fra Russland, Katerina Neumannova fra Tsjekkia og tyske Evi Sachenbacher Stehle.

De to førstnevnte ble for sterke i spurten.

- Jeg blir aldri noen spurtkanon med disse lårene her, sier Størmer Steira.

Likevel strålte hun fornøyd etter tredjeplassen - nesten som om hun skulle tatt gull.

- Jeg føler jeg gjorde mitt ypperste i dag, jeg prøvde og prøvde og prøvde å dra i fra, sier bronsejenta til Dagbladet.no. 

Hun mener hun ikke hadde mer å gi i spurten, men hun hektet i alle fall av Sachenbacher Stehle inne på stadion, og kontrollerte inn bronsemedaljen.

Fryktet fjerdeplass

Steira tok også bronse på øvelsen i VM for to år siden. I dag var det deilig å være tilbake på pallen etter tre fjerdeplasser i OL i fjor.

- Blir ingen spurtkanon med disse lårene

- Når vi var fire stykker, var jeg litt redd for at det skulle bli en gjentakelse fra i fjor, men jeg var så bestemt på at den fjerdeplassen skulle jeg i hvert fall ikke ha, sier Størmer Steira til NRK.

Neste løp er 10 kilometer på tirsdag:

- Vel, på 10 km skal jeg heller ikke havne på fjerdeplass. 3. plass og 5. plass er greit, smiler hun.

Medaljen var også en ny opptur for løperen som sleit med motivasjonen så seint som i fjor høst.

- Jeg satt nok mer inne på hotellrommet og gråt enn jeg var ute på ski under samlingene, forteller Kristin Størmer Steira.

Bjørgen falt

Marit Bjørgen falt i en motbakke tidlig på første runde, og stengte også Vibeke Skofterud i fallet. De tapte ikke så mange sekunder ettersom feltet var tett, bredt og samlet fortsatt, men det ble mange løpere å passere.

Til slutt ble de henholdsvis nummer 12 og 13 i mål.

TAPTE SPURTEN: Kristin Størmer Steira (skjult bak til venstre) klarte ikke å matche Olga Savjalova (t.h.) og Katerina Neumannova i spurten. Foto: EPA/Scanpix
TAPTE SPURTEN: Kristin Størmer Steira (skjult bak til venstre) klarte ikke å matche Olga Savjalova (t.h.) og Katerina Neumannova i spurten. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Formen kjentes bra ut på klassiskdelen, men etter fallet måtte jeg gå meg opp igjen. Da jeg begynte på skøytingen ble jeg stiv, forteller Bjørgen til NRK.

Også Skofterud sier hun synes løpet var en bekreftelse på at formen var god, men at det var tungt å gå seg opp igjen etter stansen i starten av løpet.

Betty Ann Bjerkreim Nilsen ble nummer 20.

GRATULASJON:</B> Marit Bjørgen (t.h.) falt i starten av klassiskdelen og stivnet på skøytedelen. Det ble 12. plass, men hun gledet seg over Kristin Størmer Steiras bronse.