TIL CANADA: Tor Arne Hetland blir kanadisk landslagstrener, og får ansvaret for landslagsløpernes virksomhet i Europa.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
TIL CANADA: Tor Arne Hetland blir kanadisk landslagstrener, og får ansvaret for landslagsløpernes virksomhet i Europa. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Blir kanadisk landslagstrener

Får ansvaret for kanadiernes virksomhet i Europa.

Tor Arne Hetland (40) går inn i trenerteamet til Canadas langrennslandslag.

Hetland var sveitsisk sprinttrener fra 2010 til 2014, men fikk ikke fortsette i den jobben. Den tidligere OL-vinneren og verdensmesteren i sprint var også trener for Tyskland i 2009-2010.

Hetland blir én av tre trenere for Canadas lag. I en pressemelding blir det opplyst at Justin Wadsworth flyttes opp til en rolle som hovedtrener. Wadsworth har vært trener for Canada de fire siste årene. Louis Bouchard blir trener for Alex Harvey og en rekke andre utøvere fra Quebec-området.

I tillegg kommer altså Tor Arne Hetland, som får ansvaret for canadiernes virksomhet i Europa.

Trioen skal lede Canada det kommende året, og det langsiktige målet er OL i sørkoreanske Pyeongchang om knapt fire år.

Steinar Mundal og Arild Monsen er to andre nordmenn som også har vært kanadiske landslagstrenere i langrenn.

I en pressemelding blir det opplyst at Hetland skal samarbeide tett med forbundets to andre trenere om samlingsplaner og den daglige treningen.

- Det er veldig spennende å bli en del av en gruppe med så mange talenter, i et lag som har et slikt fantastisk smøreteam og som allerede har et etablert utviklingsprogram og et erfarent støtteapparat på plass, sier rogalendingen.

(NTB)