Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Formel 1:

- Blir kaos

Formel 1-stjernen Daniel Ricciardo er bekymret før sesongen starter opp igjen i begynnelsen av juli.

BEKYMRET: Formel 1-stjernen, Daniel Ricciardo, forventer at det vil bli kaos når Formel 1-sesongen kommer i gang i begynnelsen av juli. Foto: James Moy/Pa Photos
BEKYMRET: Formel 1-stjernen, Daniel Ricciardo, forventer at det vil bli kaos når Formel 1-sesongen kommer i gang i begynnelsen av juli. Foto: James Moy/Pa Photos Vis mer

Formel 1-stjernene hadde lagt bak seg vintertestene og var klare for sesongstart da coronaviruset virkelig tok grep om verden. 13. mars, bare to dager før sesongen var i gang, ble Australia Grand Prix avlyst.

Siden har hele ti konkurransehelger blitt utsatt eller avlyst, blant annet prestisjetunge Monaco Grand Prix måtte avlyses.

Nå planlegger Formel 1-sjefene oppstart av årets mesterskapssesong i Østerrike Grand Prix 3.-5. juli. Da har det gått hele fire måneder siden sjåførene gikk ut av bilene sine etter forsesongen.

Ricciardo tror den lange pausen fra bilene kommer til å føre til flere tabber og ulykker når startskuddet går for første gang.

- Det kommer til å bli kaos, forhåpentligvis på en kontrollert måte, sa australieren til BBC Radio 5 lørdag.

- Jeg sikter ikke til noen spesielle biler, men det kommer til å være mange som er rustne og en kombinasjon av følelser, spenning og iver.

UTSATT: Daniel Ricciardo og de andre Formel 1-stjernene fikk fullført forsesongen før coronaviruset satte en stopper for sesongen. Foto: James Moy/Pa Photos
UTSATT: Daniel Ricciardo og de andre Formel 1-stjernene fikk fullført forsesongen før coronaviruset satte en stopper for sesongen. Foto: James Moy/Pa Photos Vis mer

Drømmer om VM-tittel

Netflix-serien «Formula 1: Drive to Survive» har med sine to sesonger skapt et oppsving for Formel 1-interessen her til lands. Renault-sjåføren Ricciardo er en av de mest fremtredende figurene i serien med sitt gode humør og store glis.

30-åringen forventer at han selv og de andre sjåførene kommer til å være proppfulle av adrenalin første gang tilbake i bilene.

- Alle kommer til å være klare. Man kommer til å ha noen karer som er fulle av adrenalin og andre som er ikke er det. Så man kommer til å få noen dristige forbikjøringer og noen som feilberegner. Man kommer til å se litt av alt er jeg sikker på, forteller Ricciardo som har tilbrakt den ufrivillige pausen hjemme på gården i Australia.

Australieren har syv Grand Prix-seire i beltet og har lenge vært blant de mest anerkjente sjåførene i Formel 1-sirkuset. Likevel har han aldri kunnet løfte VM-tittelen etter fullført sesong og er klar på at det er noe som mangler før han kan legge opp.

- Målet mitt med hele denne reisen var ikke bare å komme inn i Formel 1. Det var å dra herfra som en verdensmester. Ville jeg vært skuffet hvis det tok slutt i dag? En stor del av meg ville vært det, for det er noe jeg virkelig tror jeg er god nok til å oppnå, så jeg ville følt at jeg ikke hadde fått ut alt.

Uten kontrakt

Ricciardo er uten kontrakt etter årets sesong og må ta en avgjørelse rundt om han vil fortsette i Renault. Prestasjonene i den gule og svarte bilen var skuffende det første året etter overgangen fra Red Bull. Før neste sesong er det blant annet mulige åpninger hos de to ledende lagene, Mercedes og Ferrari.

Før 2021-sesongen har det internasjonale motorsportforbundet (FIA) innført en budsjettbegrensning på 175 millioner dollar per sesong.

Målet med endringene er å skape et mer konkurransedyktig og rettferdig utgangspunkt for alle lag, og blir ifølge Ricciardo en ekstra utfordring når han skal velge hvem han skal kjøre for etter årets sesong.

- Utfordringen er å posisjonere seg selv hos det beste laget på det tidspunktet regelendringen trår i kraft. Er dette det beste laget å være hos, eller mangler vi noe? Trenger vi å bygge videre på det vi har her?

- Det er litt som sjakk hele tiden. Jeg skulle ønske alt var svart eller hvitt og alle hadde det samme og vi kunne se hvem som var best, men det er ikke sånn det funker. Men jeg føler at de beste alltid vil finne en vei til toppen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!