Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir klubbnavnet «Miami Goldenballs»?

Beckham bekrefter at han starter egen klubb i USA.

BLIR KLUBBEIER: David Beckham presenterer planene om sin nye MLS-klubb i Miami mellom MLS-sjef Don Garber (t.v.) og fylkesordfører Carlos A. Gimenez i Miami-Dade. Alexia Fodere, AFP / NTB Scanpix
BLIR KLUBBEIER: David Beckham presenterer planene om sin nye MLS-klubb i Miami mellom MLS-sjef Don Garber (t.v.) og fylkesordfører Carlos A. Gimenez i Miami-Dade. Alexia Fodere, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): David Beckham er kjent for både hårprodukter, undertøy, parfyme, billigkjede-klær og en eks-popstjerne som kone.

Men nå er han på vei tilbake til bransjen der han i sin tid startet pengesankingen, nemlig fotball.

Beckham bekrefter nemlig i dag det han har varslet tidligere - han starter sin egen klubb i Major League Soccer i USA.

Da han kom til ligaen for å spille for LA Galaxy i 2007, fikk han inn en klausul i kontrakten som åpnet for at han kunne starte et lag i ligaen for 25 millioner dollar - drøyt 156 millioner kroner etter dagens kurs.

Den nye klubben skal startes i Miami.

- Jeg ønsker å skape et lag som er personlig for meg. Jeg vet at denne byen er klar for soccer, fotball, og dette kommer til å bli en suksess, sier han ifølge CNN.

Mellom 1998 og 2001 spilte Miami Fusion i MLS, før laget ble lagt ned. Nå håper Beckham det skal gå bedre.

- Jeg vil gjøre det til mitt eget lag. Vi er veldig spent, Miami er en pulserende by med masse lidenskap. Jeg gleder meg til å bruke masser av tid og å ha familien min her, sier engelskmannen.

Han forteller videre at han har med seg mange «interessante folk» som vil investere i klubben hans. Men offentlig støtte ønsker han ikke.

- Vi ønsker ikke offentlig finansiering. Vi vil betale stadion selv. Det er noe vi har jobbet veldig hardt med å få til. Støtten vi har fått så langt har vært helt utrolig. Vi ønsker å skape en klubb som blir folkets klubb, sier Beckham.

Navnet på klubben er ikke kjent foreløpig. Men det er ikke rent få som har foreslått «Miami Goldenballs», inspirert av fru Victorias kallenavn på ham.

Det skulle i alle fall være «personlig» nok.

Hele Norges coronakart