- Blir knalltøft mot Vålerenga

Sparta-trener Roy Johansen spilte 16 sesonger for Vålerenga og trente dem i fem år. Nå skal han forsøke å slå dem med Sparta.

Takket være finske Markku Takalas (31) hattrick i Asker i går gikk Sparta seirende ut av den femte og avgjørende NM-kvartfinalen i går kveld.

- En imponerende kamp av Takala, berømmer Roy Johansen.

Og berømmet hele laget i momentet etter:

- Jeg synes alle har spilt opp mot 100 prosent. Og det var nødvendig for å slå Frisk. For oss er det eventyrlig å nå semifinalen i sluttspillet. Laget består stort sett av unge, lokale gutter, sier Roy Johansen fornøyd.

Gårsdagens borteseier ga 3 på langoddsen. For etter at Sparta gikk på stygge 2-9 hjemme i den forrige kvartfinalen, så var det ikke mange som trodde at Sparta skulle komme grusomt tilbake.

Men Sparta trodde.

Ga opp litt sist

- Alle kvartfinalene har vært jevne. I den forrige kampen ga vi litt opp mot slutten, så den kampen ser jeg vekk fra. Men også da presset vi Frisk i perioder.

Nå venter Vålerenga i semifinalene. Roy Johansen vet hva som venter dem der. Han kjenner klubben bedre etter 16 sesonger som spiller og fem som trener i Norges mest meritterte klubb.

Tapt alle

- Utgangspunktet blir veldig forskjellig: For oss er det en seier å komme til semi'n. For Vålerenga er det bare NM-gull som teller. De er kjempefavoritter, og vi vet at det blir knalltøft. Men vi vet hva som venter oss, og skal forberede oss så bra vi kan, sier Roy Johansen.

Han har møtt Vålerenga åtte ganger som trener:

Fire med Lørenskog for sju år siden. Og fire med Sparta i år.

Fasit: Han har tapt samtlige.

NB! Semifinalene spilles i best av fem kamper. Spilledatoene er 6., 7., 9., 11., og 14. mars. I den andre semifinalen møtes Stavanger og Storhamar.

<!--BTEK0--> HARDE TAK: Spartas Jonas Andersen (i hvitt) i kamp med to Frisk-spillere. Sparta møter Vålerenga i semifinalene.