Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ola Kamara:

Blir lagkamerat med Jørgen Skjelvik

Tre nordmenn meldte overgang til MLS-klubber fredag.

NY KLUBB: Ola Kamara ble fredag kveld klar for Los Angeles Galaxy. Her etter en skåring mot Jo Inge Bergets nye klubb, New York City. Foto: Greg Bartram / NTB Scanpix
NY KLUBB: Ola Kamara ble fredag kveld klar for Los Angeles Galaxy. Her etter en skåring mot Jo Inge Bergets nye klubb, New York City. Foto: Greg Bartram / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Ifølge Nettavisen inngår nordmannen i en byttehandel, hvor den amerikanske landslagsspilleren Gyasi Zardes går til Kamaras tidligere klubb, Columbus Crew.

- Ola er i ekstase over å være klar for Los Angeles Galaxy. Det er den største og mest historiske klubben i MLS (den amerikanske toppdivisjonen), og det er en ære å spille for dem, sier Kamaras agent, Oskar Olsen.

3,1 millioner kroner

Galaxy betaler angivelig rundt 3,1 millioner kroner for byttehandelen til Columbus Crew, som kan innkassere ytterligere 790 000 kroner dersom Kamara scorer et visst antall mål i den amerikanske toppdivisjonen.

- Å få være spydspissen til LA Galaxy er en drøm for de fleste spisser i verden, og en stor anerkjennelse, samt et klapp på skulderen, for den tiden han har hatt i Columbus Crew, som ga ham den sjansen han trengte.

- Han er veldig takknemlig overfor dem og vil alltid følge med på Crew i framtida, sier Olsen.

De to klubbene skal ha kommet til enighet om en avtalen fredag kveld.

Verdenskjent

Den amerikanske fotballklubben ble brått verdenskjent da legenden David Beckham meldte overgang til dem i 2007. Seinere har også stjerner som Landon Donovan, Robbie Keane og Steven Gerrard spilt for klubben.

I Los Angeles Galaxy blir Kamara lagkamerat med meksikanske Giovani dos Santos, som tidligere har spilt for klubber som Barcelona og Tottenham. Også norske Jørgen Skjelvik ankom klubben i januar. Skjelvik la dermed et fire år langt opphold i Rosenborg bak seg.

Flere nordmenn

Men Skjelvik og Kamara er ikke de eneste som blir å se i MLS denne våren. Tidligere i dag ble det kjent at også Jo Inge Berget og Markus Fjørtoft, sønn av fotballekspert og tidligere landslagsspiller Jan Åge, skal spille for amerikanske klubber.

Berget skal spille sammen med stjerner som David Villa i New York City FC, mens Fjørtoft ble valgt av Seattle Sounders i fredagens draft i MLS.

- Jeg er veldig fornøyd, og ser virkelig fram til å komme i gang og forhåpentligvis vinne trofeer, sier Berget til klubbens eget nettsted.

- Når New York vil ha deg, er det en stor greie. Det er en fin by og en bra klubb.

Mannen som skal trene den tidligere Molde-spilleren er ingen ringere enn Arsenal-legenden Patrick Vieira. Han er imidlertid storfornøyd med å få Berget med på laget.

- Det jeg liker med ham er konkurranseinstinktet hans. Han er en kriger, jobber hardt og framstår som en leder i måten han spiller på, sier Viera til nettstedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!