Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir lett hissig stemning i slike forhold

Dramatisk dag gjennom sandstormen for Korsæth og Astana i Dubai Tour.

DRAMA I DUBAI: Lagkameraten til norske Truls Korsæth (avbildet) ble kastet ut av Dubai Tour. Andrei Grivko skal ha satt albuen i ansiktet til Marcel Kittel. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)
DRAMA I DUBAI: Lagkameraten til norske Truls Korsæth (avbildet) ble kastet ut av Dubai Tour. Andrei Grivko skal ha satt albuen i ansiktet til Marcel Kittel. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Tredje etappe i Dubai Tour nådde et dramatisk crescendo allerede midtveis. Etter 100 kilometer av den 200 kilometer lange etappen fra Dubai by til Al Aqah havnet rytterne midt i en sandstorm.

Sidevinden sendte hovedfeltet inn i en kaostilstand og posisjonskampen som utbrøt tok mange offer. Særlig dramatisk ble det mellom sammenlagtleder Marcel Kittel (QuickStep Floors) og Astana-rytter Andrei Grivko.

Etter tumultene som oppsto, der Grivko angivelig kjørte albuen inn i ansiktet til QuickStep-rytteren, ble ukraineren kastet ut av rittet. Astana sendte ut en offisiell beklagelse overfor Kittel, på vegne av laget og den hjemsendte 33-åringen.

Grivkos norske lagkamerat, Truls Korsæth (Astana), forteller om en aggressiv hendelsen som gikk ut av kontroll.

– Det blir lett hissig stemning i et felt når forholdene er som de var i dag. Fikk egentlig ikke så mye med meg av hva uenigheten dreide seg om, men jeg er ganske sikker på at de kranglet om et eller annet hjul begge ville ha, sier Korsæth til procycling.no etter målgang.

– Jeg har ikke rukket å snakke ordentlig med Grivko ennå, sier den 23 år gamle proffdebutanten - som var fem, seks posisjoner lengre bak da hendelsen inntraff.

- Kittel spyttet mot meg

I et intervju etter etappen fortalte Kittel om hvordan posisjonskampen eskalerte umiddelbart da sidevinden gjorde sitt inntog. Både tyskeren og Astana-rytteren hadde havnet i en gruppe lengre bak. Kittel sier han forsøkte å komme seg inn på linje bak en av Grivkos «yngre lagkamerater», noe ukraineren ikke satte pris på.

Rapporter fra journalister og vitneforklaringer fra ryttere i Dubai, tyder på at en amper Kittel tok i bruk heftig munnbruk mot andre ryttere for farlig manøvrering i feltet. Kittel innrømmet at han dultet borti Grivko og presset seg inn mellom de to Astana-rytterne. Ifølge Kittel svarte Grivko med et slag.

KVESTET: En kutt ved venstre øye var det Kittel fikk med seg fra etappe 3 av Dubai Tour. Tyskeren som vant de to første etappene, klarte også å beholde ledertrøyen. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com).
KVESTET: En kutt ved venstre øye var det Kittel fikk med seg fra etappe 3 av Dubai Tour. Tyskeren som vant de to første etappene, klarte også å beholde ledertrøyen. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com). Vis mer

I en melding på Facebook forteller Grivko sin opplevelse av hendelsen, der han beskriver Kittels oppførsel mot han selv og lagkameraten Dmitriy Gruzdev som svært aggressiv. Grivko trodde Kittel skulle velte han overende og skape en stor krasj i feltet.

– Jeg svarte med en aggressiv handling. Kanskje jeg ble for emosjonell og det hadde ikke noe å gjøre med sykling, men i ekstreme situasjoner er det vanskelig å bevare roen, skriver Grivko.

– Oppførsel som setter andres liv og helse i fare handler om selvopptatthet, det har ingenting med sykling å gjøre. Vi ryttere har samme rettigheter hva gjelder posisjonene i feltet, uansett om man er en kjent spurter eller en neopro. Vi må respektere hverandre.

– Etter hendelsen prøvde Kittel å spytte mot meg, flere ganger, og det har ingenting med sykling å gjøre.

Overfor procycling.no beskriver Korsæth de kaotiske forholdene mer generelt.

– Posisjonskampen var hard, og (det) ble en forblåst affære full av masse støv og melkesyre. Sand hadde attpåtil blåst inn i veibanen og gjorde ting ekstra heftig. Jeg og flere på laget mistet første vifte hvor Amund (Grøndahl Jansen) satt, og vi måtte jobbe hardt for å komme tilbake, sier Korsæth – som bekreftet at etappen ble nøytralisert på et tidspunkt.

– Det verste var egentlig over da flagget kom opp rett etter langesonen.

Korsæth og resten kom seg tilbake i front til å gjøre en jobb for Astana-lagets spurter.

– I finalen klarte vi ikke helt å samle laget, man allikevel ble vår raske italiener Riccado Minali nummer fem.

Krever lang suspensjon

Etter etappen, som til slutt ble vunnet av John Degenkolb (Trek-Segafredo), gikk det ikke lenge før kommisærene bekreftet Grivkos diskvalifikasjon. Til pressen etterpå fortalte Kittel at Grivko forsøkte å beklage seg overfor tyskeren under etappen. Kittel skal imidlertid ikke ha godtatt unnskyldningen.

Overfor journalistene ville ikke Kittel gjenta hva han sa til Grivko underveis, men nevnte at han vil se Astana-rytteren utestengt i seks måneder.

Grivkos lagkamerat Korsæth snakket imidlertid ikke med Kittel, men debutanten legger til at han er åpen for innspill fra den meriterte tyskeren.

– Kittel sa ingenting til meg. Men har han konstruktiv tilbakemelding å gi, er jeg «all ears» (lutter øre).

Artikkelen er levert av procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling