- Blir like god som Petter

Henning Solberg tror det bare handler om tid før han er like rask som verdensmesteren.

I dag viste eldstebror Solberg fram motorvidunderet som skal sikre ham et fabrikksete i rallysirkuset. Og som skal hjelpe ham til å ta opp konkurransen med Petter.

- Om et par år, hvis jeg kommer opp på nivå med Petter, så blir det en brødrefight. Det skal bli verre for ham enn konkurrentene i dag, sier Henning.

31-åringen smilte bredt da han poserte foran panseret på sin nye 206 wrc. Og han backes opp av manager Jim Carlsen, som også styrer hverdagen til Petter Solberg.

- Det er veldig realistisk at han blir like god som Petter. Jeg kan ikke si noe annet. Det som bor i Petter bor også i Henning, sier Carlsen til Dagbladet.no.

Sjøl er Henning litt tilbakeholden om å bekrefte at målet da blir å slå lillebror om verdensmestertittelen i 2005.

- Det handler om speeden, å bli like rask. For å bli verdensmester skal du ha litt tur også, sier Henning til Dagbladet.no.

At utstyret er i orden er det ingen tvil om, selv om Solbergs bil i Peugeots Bozian-teamet er fjorårets utgave. Men den har vunnet 24 av 62 løp de siste årene.

- Dette er en bedre bil en Subaruen Petter vant VM med. Den er raskere, sier Carlsen.

For Spydebergs nest største sønn handler det om Peugeot ut sesongen, i første omgang. Den avtalen koster mellom 14 og 21 millioner, og verdensmesteren er en av fire bidragsyterne bak beløpet.

- Jeg har et mål om å bli fabrikkskjører for Peugeot i løpet av en toårsperiode, sier Henning som like etter plutselig oppgraderte målet til å kjøre en av stjernene Markus Grönholm (Finland) og Freddy Loix (Frankrike) i senk, før han er ferdig med de sju løpene han har kontrakt på.

- Målet er å sitte i en 307 wrc i løpet av året. Det er mitt mål.

Kartleser Cato Menkerud ser ingen grunn til at storebror ikke skal bli like god som Petter.

- Sammenliknet med Petter er Hennning bedre når han kommer inn i VM, sier Menkerud som leste noter for nettopp verdensmesteren før han fikk wrc-kontrakt i 1999.

- Er vi blant de ti beste slår vi folk med fabrikksete. Da har vi gjort en god jobb.

Skal kjøre seg oppover i Sverige

Henning Solberg har selvfølgelig enda større mål. Han satser på å havne mellom sjette- og åttenplass i alle løpene, inkludert Peugeot-debuten i Sverige 5. februar.

- Jeg har som mål å bli blant de seks-åtte beste første dagen. Så skal jeg kjøre meg oppover, sier Henning.

Som ennå ikke har vridd om tenningen i sin nye bil fra Frankrike. Det skjer ikke før i slutten av januar, da han bevilges én testdag i de svenske skoger.

- Det fungerer bra på playstation, flirer Henning.

(Dagbladet.no)

SIKTER MOT TOPPEN:</B> Henning Solberg har fått kontrakt med Peugeot, og håper på å danke ut stjernene i løpet av året.
BEDRE ENN PETTER:</B> Cato Menkerud (t.v) mener Henning Solberg holder et høyere nivå enn broren da han kom in i rallysirkuset.