- Blir like store favoritter som mot Käerjéng

Men LSK frykter ikke cupfinale-fadese.

ÅRÅSEN(Dagbladet.no): Lillestrøm er klare for cupfinalen, og går til kampen som en av de største favorittene gjennom tidene. Ikke siden Rosenborg møtte Fyllingen i 1990 (og vant 5-1), har et lag i så stor grad hatt forventningene på sin side.

- Vi er vel like store favoritter som vi var mot Kaerjeng, sier manager Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.no med et smil. For sist LSK gikk inn i en kamp med landets forventninger på sine skuldre, gikk det forferdelig galt.

Først ble det oppvask etter en svak 2-1-seier mot amatørene fra Luxemburg. Så gikk det helt skeis. Borte tapte Nordlies menn 1-0, og drømmen om Europa ble senket på bortemålsregelen av laget som endte på åttendeplass i miniputtlandets serie.

Nå er det annerledes, sier kaptein Frode Kippe. Han er trygg på at LSK ikke lar seg lure denne gangen.

- Vi er favoritter. Vi er et bedre lag, og vi skal vinne, sier midtstopperen til Dagbladet.no.

Letter over å unngå gult

Han sier cupfinalen vil være svært annerledes enn kampen mot Kaerjeng.

- Det skal ikke være noe problem med tenninga nå. Det er to helt forskjellige kamper, og dette blir fullt trøkk, sier Kippe.

BLIR KJEMPEFAVORITTER: LSK-manager Jan Åge Fjørtoft mener gultrøyene blir like store favoritter i cupfinalen mot Haugesund som de var mot amatørlaget Käerjéng fra Luxemburg. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
BLIR KJEMPEFAVORITTER: LSK-manager Jan Åge Fjørtoft mener gultrøyene blir like store favoritter i cupfinalen mot Haugesund som de var mot amatørlaget Käerjéng fra Luxemburg. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Midtstopperen fikk seg en skikkelig revansje etter en sesong med mange kort og karantener. Han ville ha måttet stå over cupfinalen dersom han hadde pådratt seg et nytt gult kort i går.

- Jeg var ikke så nervøs, men det er deilig å komme gjennom det.

Han innrømmer at han tenkte på den mulige skuffelsen.

- Det var en situasjon i andre omgang, da Tchoyi kom løpende. Jeg hadde to i sikring, så jeg tenkte at de andre fikk ta seg av ham.

For cupfinale er noe helt spesielt.

- Dette betyr veldig mye. De fleste her har ikke vunnet noe heller, så her skal vi gi alt, sier Kippe til Dagbladet.no.

- Blir like store favoritter som mot Käerjéng
SLAPP KORT:</B> Frode Kippe ville vært ute av cupfinalen med gult kort, og synes det var deilig å komme seg helskinnet gjennom semifinalen.