POPULÆR: Ida Nysæter Rasch har fått mye anerkjennelse for måten hun leder NRKs langrennssendinger på. Nå venter hun barn til våren. Foto: Tormod Brenna
POPULÆR: Ida Nysæter Rasch har fått mye anerkjennelse for måten hun leder NRKs langrennssendinger på. Nå venter hun barn til våren. Foto: Tormod BrennaVis mer

Blir mamma til våren

Populære Ida Nysæter Rasch (31) er gravid.

LENZERHEIDE (Dagbladet): - Går alt som det skal så kommer det en baby til våren, forteller Ida Nysæter Rasch med det strålende smilet som vi er så vant til å se i TV-ruta når NRK sender langenn.

Ida er den som gjerne får de første intervjuene med skistjernene etter at de har gått i mål, og hennes folkelige tone og alltid sprudlende humør, har gjort henne mektig populær - både hos TV-publikum og ikke minst blant langrennsløperne selv.

Selv om graviditeten nå begynner å bli vanskelig å skjule, selv under store vinterjakker, akter Ida Nysæter Rasch å jobbe som lenge hun kan utover vinteren.

- Jeg stortrives jo i denne jobben. Jeg har på en måte drømmejobben. Og så lenge jeg er frisk og rask - og det er jeg - fortsetter jeg gjerne hele sesongen ut, sier Ida, som foruten å dekke alle vinterens langrenn også blir hyppig å se på skjermen under VM i skiskyting i Holmenkollen i mars.

Etter det blir det altså fødsel og mammapermisjon.

- Både jeg og samboeren min gleder oss selvsagt stort, sier Ida Nysæter Rasch til Dagbladet.