- Blir med om Stabæk vil danse

Ardian Gashi og FFK har ikke gitt opp gullet.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Fredrikstad - Viking 1-0.

Etter at Tromsø rotet bort verdifulle poeng mot Molde på Alfheim-kunstgresset lørdag kveld, stod Fredrikstad igjen som et siste hinder for Stabæk-gull.

Det hinderet står fortsatt i veien for Janne Jönssons menn etter at Viking måtte reise poengløse fra Kråkerøy tilbake til Stavanger.

Det kan gulljaktende bæringer klandre en venstrefot som fortsatt er blant de mest presise i Tippeligaen for.

Innøvd frisparktrekk

Raymond Kvisvik sørget nemlig for tre ytterst verdifulle FFK-poeng da han et innøvd frisparktrekk ble utført med perfekt presisjon like før pause.

I en ellers tam og hendelsesfattig første omgang visste vertene å utnytte muligheten da Børre Steenslid dyttet Ardian Gashi overende omtrent på 16-meterstreken.

- Vi gir bort et for lett frispark. Med tanke på posisjoneringen til forsvarsfireren burde man klare å hindre oppspill. Igjen gjør Kvisvik noe uventet mot oss, og atter igjen går vi i fella. Vi er ikke oppmerksomme nok, påpeker Viking-trener Uwe Rösler.

NY KVISVIK-PERLE: Raymond Kvisvik avgjorde med sitt fantastiske venstrebein. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
NY KVISVIK-PERLE: Raymond Kvisvik avgjorde med sitt fantastiske venstrebein. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

Abgar Barsom og Kvisvik kom til enighet om arbeidsfordelingen, og førstnevnte rullet ballen ut til Kvisvik som stod og lurte kant i kant med Viking-muren.

Siktet var fininnstilt, det samme var kraftmåleren, og skuddet snek seg inn ved nærmeste stolpe.

- Vi avgjør kampen med en genistrek. Dette er noe vi øvde på trening, og da er det godt å se at den satt, sier Ardian Gashi til Dagbladet.no.

Skryter av Kvisvik

FFK-trener Anders Grönhagen er selvfølgelig svært fornøyd med at guttene hans avgjorde kampen med en dødballvariant som ble til i fraværet av frisparkkongen Fernando Wallace, og hvordan Raymond Kvisvik har reist seg på tross av en vanskelig sesong både på og utenfor banen.

- Når et lag gjør det bra, skjerpes konkurransen i spillergruppa. Raymond har tatt denne konkurransen på en god måte, understreker Grönhagen.

Viking gikk til kampen med en defensiv formasjon, og hadde pinlig lite å by på framover før hvilen. Andre omgang markerte ikke mye til nivåheving, men Uwe Röslers menn opparbeidet seg mange gode dødballmuligheter.

Da presisjonen i avleveringene syntes fraværende, ble den defensive jobben enkel for vertene.

- Blir med om Stabæk vil danse

- Hadde god kontroll

Det ble med andre ord en behagelig dag på jobben i Fredrikstads bakre rekker.

- Det var nokså stabilt og greit. Med unntak av at Viking var småfarlige i enkelte faste situasjoner, hadde vi god kontroll, oppsummerer FFK-stopper Patrik Gerrbrand overfor Dagbladet.no.

Uwe Rösler må også medgi at laget hans ikke maktet å spille opp mot sitt beste under høsthimmelen i Østfold.

- Fredrikstad var bedre enn oss, men ikke mye bedre. Kampen holdt ikke noe høyt nivå med tanke på at det var to lag som kjemper om medalje, mener Rösler.

Fredrikstad hadde alt i alt god kontroll på eget gress, og styrket den sterke hjemmestatistikken, som etter i kveld er den sterkeste i Tippeligaen med én gjenstående tippeligakamp på Fredrikstad stadion mot Lyn.

- Ser lyst ut

Det ble imidlertid ikke den store sjansefesten fra hjemmelagets rødbuksenes side heller, selv om Ardian Gashi, Joachim Thommassen, Kvisvik og Everton alle fikk brukbare muligheter i løpet av 90 minutter.

Da også de nærmeste medaljeutfordrerne Tromsø, Rosenborg, Bodø/Glimt og Lyn alle avga poeng, ser det minst ut til å bli sølvjubel i plankebyen etter siste serierunde 2.november.

- Vi må vinne kampene som gjenstår, men alt virket å gå inn i dag, og det ser lyst ut i kampen om sølvet nå, medgir Gerrbrand.

Går for gull

Ardian Gashi legger lista enda høyere enn lagkameraten.

- Nå håper jeg Raymonds og mine gamle lagkamerater sørger for en skikkelig skrell. Skulle Stabæk by opp til dans, tar vi den, gliser Gashi i intervjusonen mens han stadig snur seg for å oppdatere seg på tv-skjermen bak ham hvor Brann spiller mot Stabæk.

- Det regner i Bergen, og da vinner Brann, konkluderer den tidligere Brann-spilleren med glimt i øyet.

Ei heller Anders Grönhagen nekter å gi opp gullhåpet før det er avgjort i teorien.

- Jeg skal være den første til å gratulere Stabæk om de skulle sikre gullet, men inntil det er vi fortsatt med i kampen, understreker Grönhagen overfor Dagbladet.no.SKLED INN I GULLKAMPEN IGJEN: Raymond Kvisviks scoring betyr at østfoldingene fortsatt kan drømme om seriegull.