Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard

Blir med til USA

Skal delta i oppkjøringen. Kan gå mot utlån.

PÅ FELTET: Martin Ødegaard er tilbake på Real Madrids treningsfelt. Her i aksjon sammen med blant andre Gareth Bale. Bilde med tilltatelse fra realmadrid.com. Foto: Helios de la Rubia.
PÅ FELTET: Martin Ødegaard er tilbake på Real Madrids treningsfelt. Her i aksjon sammen med blant andre Gareth Bale. Bilde med tilltatelse fra realmadrid.com. Foto: Helios de la Rubia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Ødegaard er en av Julen Lopeteguis utvalgte når Real Madrid vender snuten mot USA.

Den spanske storklubben skal til landet for å trene og spille vennskapskamper, og blant andre Manchester United, Juventus og Roma vil stå på motsatt banehalvdel.

Totalt har 32 spillere blitt tildelt en flybillett til USA-turen, og på lista finner man alt fra de største stjernene til unge, håpefulle som håper å slå gjennom hos Champions League-vinneren.

På turen får Ødegaard blant annet selskap av Gareth Bale, Isco, Toni Kroos, Sergio Ramos og Karim Benzema.

Mot utlån

Det er ikke ventet at Ødegaard kommer til å være i Real Madrid denne sesongen heller.

For selv om nordmannen trener med klubben nå, er det lite trolig at han er på plass når La Liga starter 19. august. Forrige sesong var han i Heerenveen. Denne gangen blir det trolig utlån til en ny klubb.

- Situasjonen nå er litt som fra før han dro på utlån til Heerenveen. Jeg tenker at han kommer til å fullføre pre-season med Real Madrid, for så å dra på utlån til en spansk klubb. Det ble ikke optimalt i Heerenveen, og jeg tror at klubben nå ønsker å låne han ut til en klubb i hjemlig liga, har presidenten i Real Madrids norske supporterklubb, Magnus Kragtorp, sagt til Dagbladet.

- Vanskelig å slå gjennom

Supporterlederen tror det også kan være aktuelt med et salg, men da vil Real Madrid sikre seg en tilbakekjøpsklausul. Flere spillere fra akademiet har gått den veien, for så å komme tilbake til hovedstadsklubben noen år seinere.

- Det er ikke veldig vanlig å slå gjennom i Real Madrid i så ung alder. Dani Carvajal ble for eksempel solgt til Bayer Leverkusen, for så å bli kjøpt tilbake. Nå er han en av verdens beste høyrebacker. Situasjonene til Álvaro Morata og Lucas Vázquez var også like, forteller Kragtorp.

Uansett hva som blir løsningen for Ødegaard nå, er han klar på en ting: Nordmannen kan fortsatt ha ei framtid hos den regjerende Champions League-mesteren.

- Han hadde aldri vært med på treningene nå hvis de ikke hadde troa på ham, mener Kragtorp.