Blir nå som Benny går

Med Benny Lennartssons exit fra Viking har Bosman-spilleren Erik Fuglestad (27) bestemt seg for å bli i klubben.

- Viking er førstevalget mitt, og vi skal diskutere ny kontrakt når jeg kommer tilbake fra ferie, sier Fuglestad - nå som det er avgjort at fargerike og frittalende Lennartsson ikke får fortsette i Stavanger-klubben neste sesong.

Forholdet mellom Fuglestad og Lennartsson har ikke alltid vært like hjertelig, og for en drøy måned siden kulminerte det i et opptrinn mellom de to inne i garderoben, foran de andre spillerne.

Skjelt ut

Lennartsson skal høylytt ha gitt uttrykk for at han mente Fuglestad opptrer pinglete i dueller, og at han har vært langt under pari denne sesongen. Treneren har i år også fratatt Fuglestad vervet som visekaptein, og midtbanespilleren - som er Bosmanspiller for tredje gang (!) - har nølt med å skrive ny kontrakt med Viking.

Helt til det søndag ble klart at den tidligere 2. divisjonstreneren Kjell Inge Olsen blir ny hovedtrener neste sesong.

Nå ønsker han å bli i klubben.

- Hvis klubben og den nye treneren vil ha meg, så blir jeg i Viking. Nordmenn er jo ikke så attraktive i utlandet lenger, og det er ingen ting som tyder på at jeg skal få sjansen to ganger, sier den tidligere Norwich-spilleren.

- Sto det til slutt mellom deg og Lennartsson i Viking?

- Det får andre svare på. Jeg har lagt den saken død, og gidder ikke kommentere det, sier Fuglestad til Dagbladet.

Hytteferie

Tippeligaen har nå tatt tre ukers fotballpause, og de fleste spillerne benytter anledningen til en etterlengtet ferieuke.

Fuglestad tok i går med seg samboeren Lise og datteren Julie (6 måneder) til en ukes hytteferie litt sør for Aalborg i Danmark. Med på lasset er også bestekameraten Erik Nevland, som har med seg samboeren Rita og sønnen Jesper (3 måneder).

- Med alt styret rundt trenerskiftet har det vært såpass mye utenomsportslig i det siste at jeg har ventet på denne ferien. Det skal bli godt å komme seg vekk og tenke på annet enn fotball en ukes tid, sier Erik Fuglestad.

Klubbens nye og ukjente trener får gode skussmål av midtbanespilleren.

- Jeg har bare hørt lovord om han, så selv om han er urutinert så høres dette veldig spennende ut. Men han kan også få det tøft.

INNE: Erik Fuglestad er lenger ikke i tvil om at Viking er klubben hans.