- Blir Norges første fotballmilliardær

Erling Braut Haaland (22) kan smile hele veien til banken.

TJENER GODT: Erling Braut Haaland. Foto: Nina Hansen.
TJENER GODT: Erling Braut Haaland. Foto: Nina Hansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kapital melder at Erling Braut Haaland blir Norges første fotballmilliardær. Tidsskriftet har anslått hvor stor den norske superstjernas formue er, og funnet ut at 22-åringen nesten når listen over Norges 400 rikeste personer.

- De fem neste årene har kontraktsfestede inntekter på drøyt 220 millioner pr. år. Mulighetene deretter er nærmest uendelige. Så hvor mye er Manchester Citys stjernespiss da «god for»?, skriver Kapital.

Ifølge Kapital tilsier deres anslag at Haaland er god for cirka 1,1 milliarder kroner.

- Aldri tidligere, så vidt Kapital bekjent, har en nordmann greid å skape seg en så stor formue på såpass kort tid, og i så ung alder. Det gjør Braut Haaland, med god margin, til Norges første fotballmilliardær, skriver tidsskriftet videre.

Fra sponsoravtalen med Nike, Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund skal Haaland ha tjent 130 millioner kroner. Kapital estimerer også at Haaland drar også inn 150 millioner kroner på personlige sponsoravtaler.

LER: Erling Braut Haaland får spørsmål om hvem som er tidenes beste norske fotballspiller. Vis mer

Med sin lønn i Manchester drar nordmannen inn svimlende 375 000 pund i uka. Det tilsvarer over 4,4 millioner kroner og en timelønn på over 25 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer